ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟ 10ο Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, των κοινωνικών προβλημάτων και της συνολικότερης  απαξίωσης, το σχολείο έχοντας ένα πολυδιάστατο ρόλο εκτός από τη μέριμνα για τη μετάδοση των γνώσεων και των δεξιοτήτων, οφείλει να φροντίζει για την ανάπτυξη και την εμπέδωση των κοινωνικών αξιών.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κοινωνική αλληλεγγύη και για το λόγο αυτό οι μαθητές ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, συναισθανόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους συμπολίτες μας και ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα της εποχής, με την ευκαιρία του Πάσχα προβάλλουν μία άλλη διάσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα προσφέρουν στο Χαμόγελο του Παιδιού προκειμένου να μοιραστούν από τους υπεύθυνους σε εκείνους τους συμπολίτες μας που γνώρισαν και βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της κρίσης. Η παράδοση των τροφίμων θα γίνει από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας στον συντονιστή του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Θεσσαλία κ. Γρηγόρη Λιογγαρίδη, την Τρίτη 4 Απριλίου στις 12:00 σε εκδήλωση που θα γίνει στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.

ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

– Γάλα εβαπορέ

– Λάδι

– Ρύζι

– Όσπρια

– Αλεύρι

– Σάλτσα τομάτας

– Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι,

μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί)

– Άνθος αραβοσίτου

– Αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά

– Πουρές

– Βρεφικές κρέμες

– Βρεφικό γάλα

– Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντιλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα,

κρέμες συγκάματος)

– Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης,

μαλακτικό ρούχων, χλωρίνη κλπ)

– Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες,

οδοντόβουρτσες)

– Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες

απορριμμάτων)

– Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας)

 

Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα η Σχολική Κοινότητα του 10ου Δημοτικού Λάρισας εύχεται σε όλους, καλή Ανάστασηκαι καλό Πάσχα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ