ΟΙ «ΓΑΜΟΙ ΤΟΥ ΦΙΓΚΑΡΟ» ΤΟΥ ΜΟΤΣΑΡΤ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Συμμετέχουν και μέλη της μικτής χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου

Την εκπληκτική όπερα του Μότσαρτ «Οι  Γάμοι του Φίγκαρο» ανεβάζει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας σε μουσική διεύθυνση του Χρήστου Κτιστάκη.

Ένα έργο προκλητικό για τα ήθη της εποχής που γράφτηκε, καινοτόμο ως προς την σύνθεσή του και απαιτητικό για την μουσική του εκτέλεση, οι  «Γάμοι του Φίγκαρο» ανεβαίνουν στην Λάρισα με ένα εκπληκτικό καστ μονωδών που θα ζήλευε κάθε Λυρικό Θέατρο και πρόκειται να αποτελέσει  ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης μας.

Ως σολίστ εμφανίζονται οι: Μυρτώ Παπαθανασίου  (Contessa), Μυρσίνη Μαργαρίτη (Susanna), Δώρα Μπάκα  (Cherubino), Μάριος Σαραντίδης   (Figaro), Αρκάδιος Ρακόπουλος  (Conte), Κατερίνα Οικονόμου  (Marcellina), Γιάννης Κουκουτάρας  (Bartolo), Αστέριος Τσέτσιλας (Bassilio, DonCurzio), Δέσποινα Πούρικα   (Barbarina), Απόλλωνας Δέλλιος (Antonio).

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Λαμπρούλης, την σκηνογραφία η Δήμητρα Εξάρχου, τα κοστούμια η Ελένη Ψύρρα, τις χορογραφίες η Έλλη Νταϊλιάνη τον φωτισμό ο Γιάννης Χατζηαντωνίου. Στην 30μελή χορωδία της όπερας συμμετέχουν μέλη της ανδρικής χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, του γυναικείου φωνητικού συνόλου του Δ.Ω.Λ. InDonnation, της μικτής χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου, και μονωδοί. Την φωνητική προετοιμασία των χορωδών επιμελείται η Μαρία Ρουκά και την μουσική διδασκαλία ο Χρήστος Κτιστάκης.

Θα δοθούν μόνο τρεις παραστάσεις: Σάββατο 22, Τρίτη 25 και Πέμπτη 27 Απριλίου στην αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Λ.

Η προπώληση αρχίζει την Δευτέρα 3 Απριλίου, πληροφορίες 2410 536886.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ