ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ LET’S DO IT GREECE

Ο Δήμος Λαρισαίων, δίνει και φέτος το σύνθημα του εθελοντισμού και της συνεργασίας συμμετέχοντας στην πανελλαδική περιβαλλοντική δράση «Let’s Do It Greece» με σύνθημα: «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!»

Καλούνται όλοι οι πολίτες, φορείς και συλλογικότητες να συμμετέχουν ενεργά στις εθελοντικές δράσεις που θα διοργανώσει ο Δήμος Λαρισαίων την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

  • Καθαρισμός – καλλωπισμός Αισθητικού Άλσους: καθαρίζοντας συμβολικά το χώρο του Άλσους θα στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι και μπορούμε να διατηρήσουμε καθαρό το περιβάλλον της πόλης μας και να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές της.(έναρξη δράσης 11:00 πμ Αισθητικό Άλσος Λάρισας)
  • Διοργάνωση καθαρισμού γραμμών ΟΣΕ: το Συμβούλιο της 3ης Δημοτικής Κοινότητας σε συνεργασία με τον ΟΣΕ διοργανώνει καθαρισμό πέριξ των σιδηροδρομικών γραμμών στα όρια της 3ης Δημοτικής Κοινότητας στην περιοχή Νταμάρια της Νέας Σμύρνης με την εθελοντική συνδρομή των πολιτών γιατί οι σιδηροδρομικές γραμμές αποτελούν εν μέρει τον καθρέπτη της πόλης μας στους διερχόμενους ταξιδιώτες. (έναρξη δράσης 11:00 π.μ.)
  • Εβδομάδα Εθελοντισμού στα Σχολεία: Το Υπουργείο Παιδείας για άλλη μία χρονιά, έδωσε έγκριση για τη διεξαγωγή «Εβδομάδας Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2017» σε όλα τα σχολεία της χώρας, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου με κορύφωση την ημέρα της πανελλήνιας δράσης την Κυριακή 2 Απριλίου 2017. Ο Δήμος Λαρισαίων θα συνδράμει με την αποκομιδή όλων των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών που θα συλλέξουν από όσα σχολεία συμμετάσχουν αυτήν την εβδομάδα στην δράση.

Το ραντεβού είναι αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου στους χώρους των δράσεων
Να είμαστε όλοι εκεί!

 

 

Ηδη φορείς και συλλογικότητες έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην εθελοντική περιβαλλοντική δράση.

 

Ενεργοί Πολίτες: Την Κυριακή κάνουμε “Do” στο Αισθητικό Αλσος

 

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, ανταποκρινόμενοι στη πανελλαδική πρωτοβουλία εθελοντικής περιβαλλοντικής δράσης «Let’s Do It Greece», συμμετέχουν στον καθαρισμό και ευπρεπισμό του Αισθητικού Άλσους Λάρισας. Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στις 11:00 η ώρα, καλούμε όλους τους πολίτες της Λάρισας να έρθουν να βοηθήσουν, ο καθένας όσο και όπως μπορεί, σ’ αυτή την υπέροχη πρωτοβουλία στο Αισθητικό Άλσος! Ταυτόχρονα, θα απολαύσουμε το υπέροχο φυσικό περιβάλλον δίπλα στον ζωοδότη Πηνειό, όπου το μικροκλίμα της περιοχής, είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό της πόλης! Ο καιρός σιγά-σιγά καλυτερεύει και ο χώρος του Αισθητικού Άλσους, με τη δική μας συμβολή, μπορεί να γίνει ένας δελεαστικός πόλος έλξης των Λαρισαίων, για περίπατο μέσα στη φύση, άθληση, αναψυχή, πικ-νικ, ασφαλές παιχνίδι των παιδιών! Όσοι επιθυμούν μπορούν να βοηθήσουν και στις εργασίες που θα γίνουν και στο λαχανόκηπο και βοτανόκηπο παραδοσιακών φυτών των Ενεργών Πολιτών στο χώρο του Άλσους. Σας περιμένουμε για μία ξεχωριστή Κυριακή εθελοντικής προσφοράς και ευχάριστης διάθεσης, που θα μας αναζωογονήσει!

 

Και το 5ο Σύστημα Προσκόπων

 

Επίσης το 5ο Σύστημα Προσκόπων Λάρισας  θα συμμετέχει στη δράση του Δήμου Λαρισαίων στο Αισθητικό Άλσος της πόλης μας!

Αρχή φόρμας

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com