ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησαν χθες στελέχη της δημοτικής αρχής του Τυρνάβου σχετικά με τη μετακίνηση της παιδικής χαράς αλλά και του αγάλματος της αγρότισσας από το πάρκο που βρίσκεται πίσω από την κεντρική πλατεία.

Οπως ανέφεραν η μετακίνηση ήταν αναγκαστική αφού στο χώρο που είχε αρχικά σχεδιαστεί να τοποθετηθεί η νέα παιδική χαρά βρέθηκαν κάποια αρχαιολογικής αξίας ευρήματα που στάλθηκαν στην αρχαιολογική υπηρεσία στελέχη της οποίας εκτίμησαν ότι αποτελούν τμήμα ενός σημαντικής αρχαιολογικής αξίας ευρήματος το οποίο θα πρέπει να έλθει στην επιφάνεια μετά από συντονισμένες ενέργειες των αρχαιολόγων και του δήμου, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στο χώρο που ήδη φυλάσσεται διακριτικά από την αστυνομία παραμένουν κάποια από τα ευρήματα, ενώ μία προσεκτική παρατήρησή του δείχνει πολύ καθαρά ότι στο σημείο βρίσκεται σημαντικό αρχαίο μνημείο.

Πάντως με δεδομένο ότι πολύ κοντά ήταν η αρχαία Φάλανα, η Ιλώνη και το Καστρί όλα συνηγορούν στην εκτίμηση ότι και στον Αμπελώνα θα υπάρχουν σημαντικά αρχαία.

Είδωμεν.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ