ΒΙΝΤΕΟ: Π’ΩΣ ΕΝΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΤΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (World Autism Awareness Day) καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007 και αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, αρχής γενομένης από το 2008.

Σκοπός της είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή, που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπου και απομονώνει τον πάσχοντα από τον υπόλοιπο κόσμο. Εκδηλώνεται πριν από την ηλικία των 3 ετών και διαρκεί για όλη τη ζωή.

Εμφανίζεται πολύ πιο συχνά στα αγόρια, σε μια αναλογία 3-4 αγόρια προς 1 κορίτσι. Υπολογίζεται ότι 535.000 άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο πάσχουν από αυτισμό.

«Δεν είμαι άτακτος. Είμαι αυτιστικός» είναι ο τίτλος του βίντεο που ακολουθεί:

«Για τα άτομα με αυτισμό όπως εγώ, ο κόσμος μπορεί να γίνει ένα μέρος τρομακτικό. Μερικές φορές, οι ήχοι κάνουν το κεφάλι μου να εκρήγνυται, τα ρούχα κάνουν το δέρμα μου να καίγεται. Όταν κάτι γύρω μου αλλάζει, ακόμη και το παραμικρό, νιώθω ότι έρχεται το τέλος του κόσμου.»

«Μερικές φορές λαμβάνω υπερβολικά πολλές πληροφορίες. Εάν αυτό που βλέπετε είναι απλώς ένα άτακτο παιδί, δεν έχετε καταλάβει τίποτα.»

Το συγκλονιστικό βίντεο της Βρετανικής Εταιρίας Αυτισμού μάς βάζει για μερικά δευτερόλεπτα στη θέση ενός παιδιού με αυτισμό.

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει σχεδόν 1,5 εκατομμύριο views μέσα σε λίγες ημέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ