«ΑΝΑΙΜΙΚΟ» ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με υποτονική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην κεντρική πλατεία της Λάρισας το συλλαλητήριο εκπαιδευτικών που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και της ΕΛΜΕ του νομού.

«Σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση για τη δημόσια εκπαίδευση και τους εργαζόμενους συνολικά επιβάλλεται η  διαμόρφωση ενός πανεκπαιδευτικού συντονισμού καθώς κι ενός διευρυμένου μετώπου για την προστασία των κοινωνικών αγαθών, για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των  εργαζομένων και των ανέργων και την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών και μνημονιακών πολιτικών με έμφαση, από την πλευρά μας, στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία», τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος των δασκάλων Δ. Παπαποστόλου.

«Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και αγωνιζόμαστε για την ποιοτική της αναβάθμιση για το καλό των μαθητών, αλλά και για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους συναδέλφους», υπογραμμίστηκε σε σύντομους χαιρετισμούς που προηγήθηκαν, ενώ οι εκπαιδευτικοί επανέλαβαν πως διεκδικούν τα εξής:

  • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
  • Άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.
  • Κατάργηση των Υ.Α. για το ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία που έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα
  • Κατάργηση όλου του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης – χειραγώγησης.
  • Επιτακτική ανάγκη στήριξης της Ειδικής Αγωγής. Μόνιμος διορισμός των επί σειρά ετών αναπληρωτών. Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών
  • Απόδοση οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
  • Περιορισμό στο ελάχιστο των ελαστικών μορφών εργασίας. Τεράστια προβλήματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών  (άδειες, περίθαλψη, επίδομα θέσης ευθύνης, κλπ.) και ανάγκη της κατοχύρωσης ίσων δικαιωμάτων με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
  • Ανάγκη επαναλειτουργίας της 2ετούς μετεκπαίδευσης για δασκάλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων».

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ