ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Η 2η έκθεση με έργα μαθητών του 1ου ΕΚ Ελασσόνας, με τη συνεργασία του 1ου Επαγγελματικου Λυκείου Ελασσόνας και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ελασσόνας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία της Ελασσόνας, από τις 9,30′ το πρωί μέχρι στις 13,30′ το μεσημέρι, στο πλαίσιο ανάδειξης του έργου που παράγεται στα παραπάνω σχολεία.


Η διοργάνωση της έκθεσης είναι μια πρωτοβουλία του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου ΕΚ που λειτουργεί στην Ελασσόνα με τις ειδικοτητες και τους τομείς: Μηχανολογίας, Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας- Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Γεωπονίας-Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Υγείας-Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής-Κομμωτικής. Σκοπός δε,της έκθεσης, καθώς και άλλων δράσεων που γίνονται, είναι να γίνει γνωστό στην τοπική κοινωνία, το επίπεδο που υπάρχει στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Οι μαθητές τελειώνουν το σχολείο σπουδάζοντας ταυτόχρονα, κάποιο επάγγελμα, ενώ όποιος το επιθυμεί, μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επισημαίνεται δε ότι ο απόφοιτος των ΕΠΑΛ, εκτός από το απολυτήριο Λυκείο, έχει στα χέρια του και ένα πτυχίο που μπορεί να αξιοποιήσει για να βρεί δουλειά.

Σκοπός είναι να ενημερωθούν οι γονείς, των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο Γυμνάσιο, για τις δυνατότητες που παρέχει η επαγγελματική εκπαίδευση και ανάλογα να επιλέξουν, αν θα συνεχίσουν την φοίτησή τους στο Γενικό ή στο Επαγγελματικό Λύκειο , παρατηρώντας δε ότι οι περισσότεροι από τους επιτυχημένους επαγγελματίες της περιοχής μας, είναι απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων.

Τέλος, στην έκθεση που έγινε , εκτέθηκαν έργα, τα οποία οι μαθητές κατασκεύασαν μέσα στα Εργαστηριακά Κέντρα..
Στην Έκθεση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτων, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου , ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Παπαδημόπουλος Δημήτριος, ο Βουλευτής της Ένωσης Κέντρου κ. Κατσαντώνης Γεώργιος, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Λάρισας κ.κ. Αντώνης Μπλιούμης και Κολοκοτρώνης Δημήτριος , οι Διευθυντές του 1ου ΕΚ κ. Κώστας Μιχαλάκης του 1ου ΕΠΑΛ κ. Καρκαλής Νίκος και ο Διευθυντής του Έ.ΕΠΑ.Γ Ευθύμιος Λιάπης.
Τέλος την έκθεση επισκέφθηκε και αντιπροσωπεία του ΕΠΑΛ Αγιάς, πάρα πολλά σχολεία του Δήμου Ελασσόνας και πλήθος κόσμου.

κείμενο – φωτο: Βαγγέλης Σαπουνάς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ