ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

 

Δυνατότητες εκμάθησης Ιππασίας αλλά και τη δυνατότητα θεραπευτικής ιππασίας και μάλιστα για πρώτη φορά δωρεάν,  προσφέρει ο Δήμος Λαρισαίων και ειδικότερα το Αθλητικό τμήμα της Διεύθυνσης Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον Ιππικό Όμιλο Λάρισας και το Ειδικό Σχολείο Νεάπολης που εφαρμόζει πρόγραμμα Ιπποθεραπείας.

Τα μαθήματα, με την Ακύλα και τη Λίζα, τα δυο άλογα που θα χρησιμοποιούνται στα προγράμματα,  πραγματοποιούνται στις  εγκαταστάσεις του Δήμου στο Αθλητικό Κέντρο  ¨Γ. Μητσιμπόνας¨ και σήμερα το πρωί έγινε η παρουσίαση των προγραμμάτων απο τον δημοτικο σύμβουλο εντεταλμένο σε θέματα αθλητισμού κ. Γιώργο Κωσταρόπουλο, ο πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Λάρισας κ. Θωμάς Γεωργιάδης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Στ. Μπαξεβάνου, ο προιστάμενος του αθλητικού τμήματος κ. Στ. Τσίρκας και οι δυο εκπαιδεύτριες κ.κ. Σμαράγδα Μπελτέ και Ολγα Μούκα.

Οπως τονίστηκε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης «η ιππασία είναι ένα υπέροχο άθλημα που συνδυάζει τη σωματική άσκηση με την επαφή με το άλογο. Τα παιδιά (ανω των 6 ετών) και οι ενήλικες έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στη φύση, να εξοικειωθούν με τα άλογα μαθαίνοντας να ιππεύουν καθώς και να τα φροντίζουν. Η ιππασία είναι το μοναδικό ολυμπιακό άθλημα όπου άνθρωποι και ζώα συνεργάζονται ως ενιαίο σύνολο, ένα από τα ελάχιστα όπου άνδρες και γυναίκες αγωνίζονται με ίσους όρους και το μόνο που έχει δύο αθλητές, το άλογο και τον αναβάτη.

Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα της θεραπευτικής ιππασίας, σημειώνεται ότι ο Ιππικός Όμιλος Λάρισας αναλαμβάνει στις εγκαταστάσεις του Δήμου την υλοποίηση του δωρεάν προς όλους όπως και του προγράμματος ιππασίας για παιδιά και ενήλικες με κινητικά προβλήματα με εξειδικευμένο προσωπικό.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Σχολή εκμάθησης Ιππασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Αθλητικού τμήματος του Δήμου Λαρισαίων (¨Χατζηγιάννειο¨ Πνευματικό κέντρο – 1ος όροφος , τηλέφωνο 2410235260)  και στην καθηγήτρια φυσικής αγωγής – εκπαιδεύτρια ιππασίας κ. Σμαράγδα Μπελτέ 6972809604. Επίσης πληροφορίες για την δωρεάν θεραπευτική ιππασία στον Ιππικό Όμιλο Λάρισας, μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι απο τον κ.  Θ.  Γεωργιάδη Θωμά τηλ  6945203678 και την ιπποθεραπεύτρια κ.  Ολγα Μούκα τηλ. 6974 142009

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ