ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝ ΤΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Η  ποινή εξάμηνης φυλάκισης που επιβλήθηκε σε τρία αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2013 στη Νίκαια της Λάρισας, με την πρωτοφανή κατηγορία της «συναυτουργίας για διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών» 

κι ενώ δεν αποδείχτηκε κατά την ακροαματική διαδικασία η διάπραξη του «αδικήματος» ούτε από τους αστυνομικούς μάρτυρες κατηγορίας.

Η καταδικαστική  αυτή απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας σε βάρος τριών στελεχών του αγροτικού κινήματος (Ρίζος Μαρούδας, Κ. Τζέλλας, Χρ. Πάσχος) αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Τέτοιες αποφάσεις αποκαλύπτουν την υποκρισία της κυβέρνησης κι ουσιαστικά διευκολύνουν όσους – και παλιότερα και τώρα – καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό και τη συκοφάντηση του αγώνα των φτωχομεσαίων αγροτών, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που τους ξεκληρίζει. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους. Η κοινωνική συμμαχία, η λαϊκή αλληλεγγύη μπορούν να βάλουν φρένο στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων.                               

Οι καταδίκες δεν πτοούν τη μικρομεσαία αγροτιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ