ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΑΡΧΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Υιοθετήθηκε ομόφωνα σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τη δέσμευσή του ότι θα πληρωθούν πριν το Πάσχα το μισθό του Μαρτίου όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των οποίων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν μέχρι και το τέλος του 2017 έδωσε χθες στη συνεδρίαση του δ.σ. ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης με αφορμή έγγραφο του επιτρόπου που δεν ενέκρινε το σχετικό ένταλμα του δήμου

για την πληρωμή των εργαζομένων.

Οπως ανέφερε ο κ. Σαρχώσης ο δήμος θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει από το νόμο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι αδιανόητο ο επίτροπος να έχει υπογράψει τα εντάλματα για τους προηγούμενους μήνες και να αρνείται να υπογράψει το ένταλμα για τον Μάρτιο. Μάλιστα τόνισε ότι σε περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και για να μην υπάρχουν προβλήματα και στους εργαζόμενους στην οικονομική υπηρεσία του δήμου θα ενεργοποιηθεί το “ΕΝΤΕΛΛΕΣΤΕ” του δημάρχου για να γίνει η πληρωμή πριν το Πάσχα.

Η δέσμευση αυτή του κ. Σαρχώση έγινε δεκτή με ανακούφιση από τους συμβασιούχους που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση για να αναδείξουν το πρόβλημά τους αλλά και από τον εκπρόσωπο του συνδικάτου εργαζομένων στην Τ.Α. Ζ. Γκαραλιάκο ο οποίος κατέθεσε προς ψήφιση από το συμβούλιο σχέδιο ψηφίσματος για τους συμβασιούχους το οποίο έγινε δεκτό ομόφωνα από το δ.σ.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

“Το ΔΣ του Δ. Τυρνάβου, στέκεται στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι απαραίτητοι για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δ. Τυρνάβου καθώς καλύπτουν τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ και γενικά στο δημόσιο. Η πιθανή απόλυση τους, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο δήμο και τους δημότες, με πρώτο απ’ όλα τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας.

Το ζήτημα δεν αφορά μόνο το Δήμο Τυρνόβου, καθώς οι συμβασιούχοι καθαριότητας σε όλη την Ελλάδα, βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός εργασίας, πριν από το τέλος κάθε σύμβασης. Η κυβέρνηση άλλωστε δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό για την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα ως 31-12-2017, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες των δήμων, αλλά ρίχνει το μπαλάκι στους δήμους, οι οποίοι με τη σειρά τους μετακυλύουν το κόστος στους δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών.

Απαιτούμε:

  • καμία απόλυση συμβασιούχου.
  • να καταβληθούν κανονικά τα δεδουλευμένα.
  • να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου και να γίνουν – με κρατική χρηματοδότηση- όλες οι απαιτούμενες νέες προσλήψεις.
  • καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ