ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΣΙΡΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Σειρά επαφών είχε χθες και σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνη αντίστοιχα, για θέματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους, ο δραστήριος πρόεδρος του Κτηνοτροφικού συλλόγου Αμπελώνα Ζήσης Παρλίτσης.

Ο κ. Παρλίτσης είχε χθες την ευκαιρία για μια σύντομη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο περιθώριο της εκδήλωσης για την εθνική αντίσταση στα Τέμπη, κατά τη διάρκεια της οποίας έθεσε ευθέως θέμα για το φορολογικό και το ασφαλιστικό των αγροτών ζητώντας άμεσα βελτιωτικές παρεμβάσεις και ελαφρύνσεις. Ο κ. Τσίπρας που αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα υπερφορολόγησης υποστήριξε ότι αλλαγές θα υπάρξουν κατόπιν συνεννόησης με τους θεσμούς και αφού η χώρα ξεφύγει από τα μνημόνια.

Σήμερα ο κ. Παρλίτσης έθεσε το θέμα των αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων για τις ζημιές του παγετού στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνη, κάνοντας λόγο για πολύ μεγάλες απώλειες στην παραγωγή γάλακτος αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο. Παράλληλα ζήτησε αλλαγές στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτονται περισσότερα ζημιογόνα αίτια και ασθένειες στη ζωική παραγωγή, ενώ επανέφερε το θέμα της εξόφλησης των εξισωτικών αποζημιώσεων του 2013 και του 2014 υποστηρίζοντας ότι κάποιοι θα πρέπει να πληρώσουν για τις παραλείψεις που άφησαν απλήρωτους τους κτηνοτρόφους τα προηγούμενα χρόνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ