ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ Η ΣΧΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, παρακολούθησε τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών νομού Λάρισας, τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών Λάρισας και Ελασσόνας και το Δήμο Λαρισαίων,

στο πλαίσιο της δράσης «Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία».

Η δράση, που έλαβε χώρα στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα, είχε ως σκοπό τη διάχυση των πρακτικών που εφαρμόζουν οι Φυσικές επιστήμες για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής, καθώς και την ενημέρωση των πολιτών πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, η οποία εντυπωσίασε τους παρισταμένους.

Με το πέρας των εκδηλώσεων, ο Λαρισαίος πολιτικός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το “Ανοιχτό Σχολείο στην κοινωνία” πέρα από τη μάθηση και αγωγή που παρέχει, ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου. Δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, και όχι μόνο στους μαθητές, μέσα από δράσεις και προγράμματα βιωματικού χαρακτήρα, να ενεργοποιηθούν, να αναπτύξουν το πολιτιστικό τους επίπεδο και τελικά να βελτιώσουν την ίδια την ποιότητα ζωής τους. Αξίζουν, λοιπόν, θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων, που στηρίζουν το θεσμό «Ανοιχτό Σχολείο στην κοινωνία». Εύχομαι να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται με τον ίδιο ζήλο για τη διατήρηση μιας αέναης και αμφίδρομης σχέσης μεταξύ σχολείου και κοινωνίας, όπως αρμόζει σε μια εποχή που εξελίσσεται».

Στη φωτογραφία διακρίνονται μαζί με το Λαρισαίο βουλευτή, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Σταμάτης Μαλάκος και ο Υπεύθυνος Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Λάρισας Δημήτρης Νάκος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ