ΤΙΜΗΣΑΝ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

Η μνήμη των πατριωτών που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τιμήθηκε σήμερα στο χώρο του μνημείου στους Αγίους Αναργύρους του Δήμου Κιλελέρ.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χάλκης κ. Α. Παπαθεοχάρης από την οποία κατάγονταν πολλοί εκτελεσθέντες, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Συμπληρώνονται 73 χρόνια από εκείνη την ημέρα που 65 αγωνιστές, από τα χωριά του Πηλίου, των Τρικάλων και τη Χάλκη μεταφέρθηκαν σε τούτο το χώρο και εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τα καίρια πλήγματα που κατάφερναν οι αντιστασιακές ομάδες στα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής…

Σήμερα που ο φασισμός επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι στη χώρα μας, είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας. Να μη μείνουμε απαθείς παρατηρητές,… το χρωστάμε σε εκείνους , το χρωστάμε στα παιδιά μας!… Σε μια εποχή που κάποιοι προσπαθούν  να μας κάνουν να απολέσουμε την ιστορική μας μνήμη από τις καταστροφικές συνέπειες του ναζισμού στην ανθρωπότητα, η συλλογική μας μνήμη είναι το καλύτερο αντίδοτο…»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιλελέρ Αχ. Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι Νίκαιας – Κραννώνος Χ. Τσιχίτας και Πολιτισμού Κ. Φιλιππούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρ. Κομήτσας, Ο. Αγγλοπούλου –Μερτζανίδου, Ζ. Ανυφαντή, Ι. Ζαχαριάς και Β. Χατζούλης, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων ο υποσμηναγός Π. Ζώτος και ο ίλαρχος Απ. Καργιωτίδης, ο πρόεδρος του  τοπικού συμβουλίων Αγίων Αναργύρων Ν. Καραβασειλιάδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μηλεών Μαγνησίας Γ. Πανταζής,  ο τέως δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης, ο πρόεδρος της ΠΟΑΕΑ Νίκαιας Γ. Χονδρονάσιος μέλη συλλόγων και οργανώσεων και συγγενείς των εκτελεσθέντων οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνια τη μνήμη τους.