« ΉΡΘΕ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ …ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΒΑΪΑ» ΣΤΟ ΜΑΞΙΜ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ο Σύλλογος των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών΄΄Ο ΟΛΥΜΠΟΣ΄΄  και ο Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Βρυοτόπου πραγματοποίησαν τη  μουσικοχορευτική παράσταση « Ήρθε ο Λάζαρος …ήρθαν τα Βάια » με μεγάλη ευτυχία στο ασφυκτικά γεμάτο  Δημοτικό θέατρο Τυρνάβου ΜΑΞΙΜ το Σάββατο 8 Απριλίου,

μέσα στα πλαίσια της πολυποίκιλης δράσης τους για να διατηρήσει, να αναβιώσει αλλά και να κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές όλο τον πλούτο της παράδοσης της πατρίδας μας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μεγαλείο του Χριστιανισμού. Η εκδήλωση αφορούσε ήθη και έθιμα του Πάσχα συνδεόμενα με την λαογραφία και την παράδοση του τόπου μας.

Η λαογραφία θεωρείται το σημαντικότερο στοιχείο της ταυτότητας ενός λαού καθώς η μελέτη της σήμερα είναι αναγκαία για τη ρύθμιση της εξελικτικής πορείας του πολιτισμού μας, γιατί μόνο όταν λαμβάνονται υπόψη οι ρίζες του παρελθόντος, διασφαλίζεται η ιστορική συνέχεια. Την άριστη  επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η χοροδιδάσκαλος κ. Ελένη Φλίκα.  Η εκφώνηση του προγράμματος της εκδήλωσης έγινε από την κ. Έφη Τσιγάρα-Παλάσκα.

Στην ελεύθερη  είσοδο του Δημοτικού θεάτρου  συγκεντρώθηκαν  τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο.

Το Δ.Σ του Συλλόγου   Σκαμνιωτών ευχαριστεί τους συμμετέχοντες  όλους όσους  με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο βοήθησαν και συμβάλανε εθελοντικά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ.. Αθανάσιος Παιδής,  η Αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ..  Θεοφανώ Λαγκιόλη – Μπίλιου,  η π.  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου  κ.. Ρούλα Σουρλαντζή  , η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα κ.. Τασούλα  Νταλαμπέκα, ο πρόεδρος του Συλλόγου  Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα» κ. Απόστολος Παπαϊωάννου, η πρόεδρος και το Δ.Σ του Προοδευτικού  Συλλόγου Γυναικών Βρυοτόπου κ.. Έφη Παπαζιάκα, ο πρόεδρος  και το Δ.Σ του Συλλόγου των  Απανταχού  Αποδήμων Σκαμνιωτών “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ,, κ. Δημήτριος  Κοντοκώστας,  η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμπελώνα  κ.. Τούλα Μουγδή και εκατοντάδες φίλοι  και γνωστοί των δύο Συλλόγων διοργανωτών  της εκδήλωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ