ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΕΝΩΝ – ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας

Το υπουργείο Παιδείας με μια αιφνιδιαστική εγκύκλιο που έφτασε στα σχολεία μετά το κλείσιμό τους για τις διακοπές του Πάσχα, καλεί τους Διευθυντές να επιστρέψουν στα σχολεία και να προσδιορίσουν τα κενά-πλεονάσματα προσωπικού.

Η συγκεκριμένη ενέργεια θυμίζει την αντίστοιχη, από την  ίδια  κυβέρνηση, κίνηση του Αυγούστου (υπενθυμίζουμε τα ασφυκτικά περιθώρια των εγκυκλίων του περασμένου Αυγούστου, όπου οι διευθυντές των σχολείων καλούνταν να συμπληρώσουν λειτουργικά κενά – πλεονάσματα πριν ανοίξουν τα σχολεία και συνεδριάσουν οι σύλλογοι) , όπως  επίσης και αυτή επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου που, μετά την προφορική αύξηση του ωραρίου, ζητήθηκε από τους Διευθυντές να υπολογίσουν τα κενά-πλεονάσματα, , την τελευταία μέρα πριν το Πάσχα του 2013. Δηλώνουμε την πλήρη μας αντίθεση στην παραπάνω ενέργεια του Υπουργείου, γιατί:

  • ανατρέπει το σχεδιασμό της σχολικής ζωής.
  • παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα.
  • Αντιστρατεύεται το πνεύμα διαφάνειας που πρέπει να διέπει κάθε απόφαση της διοίκησης
  • επιδιώκει να εξαφανίσει οργανικές θέσεις και να δημιουργήσει νέους υπεράριθμους
  • αφαιρεί τη δυνατότητα από τους συλλόγους διδασκόντων να ελέγξουν τα στοιχεία που θα δοθούν
  • εξαφανίζει τη δυνατότητα του ΠΥΣΔΕ να κάνει εκτίμηση με βάση τα στοιχεία του νομού και άρα  αποψιλώνει τις αρμοδιότητες του Υπηρεσιακού Συμβουλίου

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας και απαιτεί την απόσυρση της εγκυκλίου και την έκδοση νέας, η οποία να ορίζει νέες προθεσμίες μετά το άνοιγμα των σχολείων και σύμφωνα με τις θέσεις μας.

Καλούμε  τους διευθυντές να μην συμπληρώσουν κανέναν πίνακα πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Καλούμε τους αιρετούς και τα μέλη των ΠΥΣΔΕ να μη συνεδριάσουν για το σκοπό αυτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ