ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ

Διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη δομή του Κουτσόχερου προχώρησαν σήμερα σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας-Τρικάλων, στο ύψος του καταυλισμού.

Η συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος από τους πρόσφυγες ολοκληρώθηκε μετά από μισή ώρα περίπου, με τους Σύριους που φιλοξενούνται στη δομή να διαμαρτύρονται για την κατάργηση δρομολογίων που δυσκολεύει τη μετακίνησή τους οδηγώντας τους σε κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά και ζητώντας καλύτερη σίτιση.

Η έλευση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας στη Λάρισα πυροδότησε την κινητοποίηση, ενώ άγνωστο παραμένει αν ο Γ. Μουζάλας επισκεφθεί τη δομή, πραγματοποιώντας νωρίτερα επίσκεψη στο δημαρχείο όπου και συναντήθηκε με το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λάρισα ο κ. Μουζάλας θα παραχωρήσει αργά το μεσημέρι συνέντευξη τύπου παρουσιάζοντας και το σχετικό πρόγραμμα που αφορά στην προσωρινή εγκατάσταση αιτούντων ασύλου σε διαμερίσματα ανά την Ελλάδα.

 

Ε.Π.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ