ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΕ ΕΠΙΠ

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο του Τυρνάβου συζήτηση για την ανάδειξη του παραδοσιακού τσίπουρου (παραγόμενο με παραδοσιακούς άμβυκες) σε ΕΠΙΠ (Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν).

Οι παριστάμενοι στη συγκέντρωση αμπελοκαλλιεργητές και αμβυκούχοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ευέλικτο συνεργατικό σχήμα, μέσω του οποίου θα προσφέρουν στην αγορά ένα εξαιρετικό ποιοτικά προϊόν, καθορισμένων ποσοτήτων και υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Οι συμμετέχοντες μάλιστα στο νέο παραγωγικό εγχείρημα εξέλεξαν και μια προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή. Την προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή αποτελούν οι παρακάτω αμβυκούχοι και αμπελοκαλλιεργητές: Νάκας Στυλιανός, Πούρικας Δημήτριος, Τρικούπης Βασίλειος, Καρανίκας Κώστας, Μόκας Νικόλαος, Γκανάς Γιάννης και Κάιβας Αθανάσιος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αθ. Παιδής που παραβρέθηκε στη συνάντηση στον χαιρετισμό του υποσχέθηκε την αμέριστη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και προέτρεψε τους παριστάμενους να αποφεύγουν τον χαρακτηρισμό «χύμα» για το τσίπουρο που παράγουν.

Επίσης, ο κ. Κων/νος Μπλιάτσιος, που έχει αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση της προσπάθειας των παραγωγών, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον ενθουσιασμό που δείχνουν οι εμπλεκόμενοι αμπελοκαλλιεργητές και αμβυκούχοι,  ενώ ο π. Υφυπουργός κ. Ροντούλης Στέλιος, που είχε την ευθύνη του συντονισμού της όλης προσπάθειας, δήλωσε: «Είναι ευτύχημα που οι διήμεροι κινούνται για την αναβάθμιση του προϊόντος τους σε μια ευαίσθητη συγκυρία για το τσίπουρο. Στον Τύρναβο σήμερα μπαίνουν τα θεμέλια του μέλλοντος για πολλές οικογένειες αμπελοκαλλιεργητών και αμβυκούχων, καθώς αρχίζει να μορφοποιείται μια ιδιάζουσα «μίνι διεπαγγελματική οργάνωση» που θα προωθήσει στον καταναλωτή ένα εξαιρετικό πιστοποιημένο προϊόν, υψηλής ιχνηλασιμότητας, το οποίο συμπυκνώνει κατά τη διαδικασία της παραγωγής του την παράδοση, τον πολιτισμό και το μεράκι των κατοίκων της Τυρναβίτικης γης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ