ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΥΗΛ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Αποφασιστικό βήμα για την ολοκλήρωση του θεάτρου ΟΥΗΛ έγινε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ Λάρισας, καθώς εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η μελέτη και εκτέλεση του έργου «Προσκήνιο πολιτισμού» που στην ουσία αφορά στην ολοκλήρωση των εργασιών του ημιτελούς θεάτρου.

Σύμφωνα με την εισήγηση περίπου 3,5 εκ. ευρώ θα διατεθούν από ίδιους πόρους του Δήμου Λαρισαίων ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των παρεμβάσεων που αφορά οικοδομικές εργασίες στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ το υπολειπόμενο ποσό (πάνω από 4 εκατ. ευρώ) που αφορά ηλεκτρονικό και τεχνολογικό εξοπλισμό θα διεκδικηθεί με την ένταξη στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Αφήνοντας να εννοηθεί πως σε περίπτωση μη ένταξης του έργου στο ΠΕΠ ο δήμος θα προχωρήσει χρησιμοποιώντας τα αποθεματικά του ο δήμαρχος Λαρισαίων εμφανίστηκε αποφασισμένος για την ολοκλήρωσή του.

«Πρόκειται για εμβληματικό έργο για την πόλη και δηλώνουμε αποφασισμένοι το έργο να τελειώσει μέσα σε αυτή τη θητεία της δημοτικής αρχής», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Καλογιάννη.

Σημειώνεται πως το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και με την αρνητική ψήφο της ΛΑΣΥ, καθώς η παράταξη υποστήριξε πως το θέατρο θα πρέπει να ολοκληρωθεί με χρήματα της κυβέρνησης και όχι από τα αποθεματικά του δήμου.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ