ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ Α/ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε.Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ » με ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την  ενέργεια του Υπουργείο Παιδείας, μέσα στις διακοπές του Πάσχα, να ζητήσει από τα ΠΥΣΠΕ πίνακα κενών –πλεονασμάτων  ενόψει των μεταθέσεων για το σχολικό έτος 2017-2018. Επιπρόσθετα υπάρχει η στήλη «εκτίμηση» του ΠΥΣΠΕ

“H αιφνιδιαστική ενέργεια του Υπουργείου έχει ως στόχο τη συρρίκνωση των οργανικών θέσεων και κατ΄ επέκταση των μεταθέσεων .

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα το Υπουργείο  Παιδείας δεν προχώρησε στις προαγωγές των σχολικών μονάδων με βάση τις προτάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, ενώ καθυστερεί η απόδοση οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς των μη κοινών ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, οι αιρετοί  του ΠΥΣΠΕ Λάρισας αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου και κατήγγελλαν την ενέργεια του Υπουργείου.

Απαιτούμε την απόσυρση της εγκυκλίου . Παράλληλα απαιτούμε  την απόδοση όλων των οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς των μη κοινών ειδικοτήτων, όπως  δεσμεύτηκε η πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου Παιδείας”, αναφέρει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ