ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ SARANTAPORO.GR ΤΡΕΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΔΙΟΥ

Στο Δήμο Ελασσόνας η ενασχόληση με την κτηνοτροφία είναι μια από τις κύριες δραστηριότητες που στηρίζουν την οικονομία της περιοχής. Ειδικά στην περιοχή του πρώην Δήμου Λιβαδίου υπάρχουν σημαντικές εκμεταλλεύσεις που συντηρούν πολλές οικογένειες μόνιμων κατοίκων των χωριών.

Παρά τη μεγάλη σημασία της κτηνοτροφίας για την τοπική οικονομία, ο κλάδος μέχρι σήμερα υποφέρει από έλλειψη τεχνολογιών επικοινωνίας και πληροφορικής. Βασική αιτία είναι η έλλειψη των σχετικών υποδομών, που σε πολλές περιπτώσεις έχει ως αποτέλεσμα ολόκληρες κτηνοτροφικές μονάδες να μην έχουν ούτε τηλεφωνική γραμμή! Μπορεί εύκολα κανείς να φανταστεί τι σημαίνει αυτό σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας για αυτές τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Τα μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Sarantaporo.gr είχαν από καιρό ξεκινήσει επαφές με τους τοπικούς κτηνοτρόφους, αναζητώντας μαζί τους τρόπους να γεφυρώσουμε το μεγάλο αυτό κενό. Παράλληλα τους έφεραν σε επαφή με επαγγελματίες και εταιρίες του χώρου της κτηνοτροφίας, στο πλαίσιο ημερίδων και συναντήσεων που διοργανώσαμε στην περιοχή, με πολύ θετικά αποτελέσματα και ευκαιρίες συνεργασίας.

Σήμερα ανακοινώνουν με υπερηφάνεια ότι ολοκληρώθηκε η διασύνδεση τριών κτηνοτροφικών μονάδων με το κοινοτικό ασύρματο δίκτυο Sarantaporo.gr παρέχοντάς τους πρόσβαση στην υποδομή του δικτύου και στο διαδίκτυο. Η αρχή έγινε με επιτυχία και σύντομα θα επεκτείνουν την υποδομή και σε άλλες φάρμες της περιοχής.

«Από το 2010 στηρίζουμε έμπρακτα την τοπική ανάπτυξη της περιοχής, γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα και αναπτύσσοντας υποδομές ασύρματης δικτύωσης. Λειτουργούμε συλλογικά, με ενεργό συμμετοχή των τοπικών κατοίκων, μεταδίδοντας τις γνώσεις και την τεχνογνωσία μας σε όσους στηρίζουν το έργο μας.

 

Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερες πληροφορίες για να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθειά μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο info@sarantaporo.gr ή στο τηλ. 211 8002730», αναφέρουν οι υπεύθυνη της sarantaporo.gr.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ