ΖΗΤΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Η FRAPORT ΑΥΞΗΣΕ ΚΑΤΑ 5.500% ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

Με αύξηση του τέλους των χαρακτηρισμένων άγονων γραμμών κατά 5.500%, η γερμανική εταιρεία Fraport «εγκαινιάζει» την δική της εποχή στα περιφερειακά αεροδρόμια, από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας τους!

Αυτό προκύπτει από το σχετικό δελτίο τύπου της αεροπορικής Εταιρείας Astra Airlines που αναφέρει:

Σύμφωνα με απόφαση της Fraport Greece και με άμεση ισχύ από 11 Απριλίου 2017, οι αναχωρούντες επιβάτες από τα αεροδρόμια Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Λέσβου, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου & Χανίων είναι υποκείμενοι φόρου ανά επιβάτη ως εξής :

  1. Στα δρομολόγια των χαρακτηρισμένων άγονων γραμμών φόρου 16,74€ αντί του μέχρι τώρα ισχύοντος φόρου 0,3€ και

2. Στα υπόλοιπα δρομολόγια φόρου 13,86€ αντί του μέχρι τώρα ισχύοντος φόρου 12,3€ .

Η Astra Airlines με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους επιβάτες, αναλαμβάνει να καλύψει το επιπλέον ποσόν του φόρου για όλα τα εισιτήρια που έχει εκδώσει μέχρι στιγμής και δεν συμπεριλαμβάνουν την εν λόγω αύξηση, ανεξάρτητα από την ημερομηνία αναχώρησης των επιβατών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας Astra-Airlines στον ιστότοπό της, η Fraport Greece ανακοίνωσε ήδη αυξήσεις φόρων υποκείμενων ανά επιβάτη, τόσο για τα δρομολόγια των χαρακτηρισμένων άγονων γραμμών, όσο και για τα υπόλοιπα δρομολόγια.

H αεροπορική εταιρεία αναμένεται να αναλάβει να καλύψει το επιπλέον ποσό του φόρου μόνο για όσα εισιτήρια έχουν μέχρι στιγμής εκδοθεί και δεν συμπεριλαμβάνουν την εν λόγω αύξηση, ενώ άγνωστο παραμένει το τι θα κάνουν οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιβάτες που θα αναχωρήσουν από τα παραπάνω αεροδρόμια, πρόκειται να καταλάβουν στην πράξη πως πλέον τελούν υπό νέα διοίκηση.

Μείωση των φόρων του αεροδρομίου ζητούν στα Χανιά

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, απέστειλε επιστολή στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και τον Πρόεδρο αυτής Γιώργο Πατούλη, με την οποία θίγει την ανάγκη μείωσης των υφιστάμενων φόρων που βαρύνουν τα αεροδρόμια της χώρας κατά τους χειμερινούς μήνες, προκειμένου έτσι να ενισχυθεί η τουριστική ζήτηση και να επεκταθεί η τουριστική περίοδος. Παράλληλα, ζητεί από το ΔΣ της ΚΕΔΕ να λάβει σχετική απόφαση που να αποσταλεί στην Κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο Γ. Μαλανδράκης στην επιστολή του αναφέρει πως «τα τελευταία χρόνια σύσσωμη η αεροπορική και η τουριστική αγορά, προτάσσουν ως απολύτως επιτακτική την ανάγκη μείωσης των ήδη υφιστάμενων φόρων που βαρύνουν τα αεροδρόμια της χώρας κατά τους χειμερινούς μήνες, γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μείωση της τιμής των αεροπορικών ταξιδιών και θα καταστήσει περισσότερο ανταγωνιστικά τα ελληνικά αεροδρόμια, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στον ελληνικό τουρισμό», ενώ προσθέτει ότι το αίτημα των φορέων του τουρισμού είναι ο Φόρος Εκσυγχρονισμού Αεροδρομίου, να μειωθεί για την περίοδο από 1/11 έως και 31/3 κατά 50% (στα 6 ευρώ) και από 1/4 έως και 30/4 καθώς και από 1/10 έως και 30/10 να μειωθεί κατά 30% (στα 8,4 ευρώ) σε σχέση με τη σημερινή του τιμή.

«Μέσα από αυτήν την κίνηση και τις άμεσες και έμμεσες ωφέλειες που αυτή θα προκαλέσει στις Τοπικές Οικονομίες και στην Εθνική οικονομία με τη θεαματική αύξηση του ΑΕΠ, το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει εν τέλει πολλαπλάσια ποσά από την τόνωση της πραγματικής οικονομίας και θα μπορέσει έτσι να ενισχύσει απαραίτητες υπηρεσίες που το ίδιο παρέχει σε κρίσιμους κοινωνικά τομείς και σε μία δύσκολη περίοδο όπως αυτή που διανύει η χώρα μας» αναφέρει ο δήμαρχος, ενώ παράλληλα συμπληρώνει ότι «την εν λόγω θέση συμμερίζεται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολο της, αναγνωρίζοντας την ουσιαστική συμβολή του Τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη και στην απασχόληση σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και στην απασχόληση και τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από μια τέτοια ενέργεια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ