ΕΥΡΗΜΑΤΑ – ΔΩΡΕΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Περιοδική έκθεση όπου και παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά ευρήματα που βρήκαν και παρέδωσαν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Λάρισας πολλοί πολίτες από τα πρώτα ακόμη χρόνια της ίδρυσης της το 1973 μέχρι σήμερα φιλοξενείται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Η έκθεση με τίτλο : «Αντίδωρο. Η συμβολή των πολιτών στον εμπλουτισμό των Συλλογών του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας» περιλαμβάνει ευρήματα που καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα, από απολιθώματα και εργαλεία (60.000 – 30.000 πριν το παρόν) της Μέσης Παλαιολιθικής περιόδου, μέχρι οικογενειακά θρησκευτικά κειμήλια και άλλα αντικείμενα έως τις αρχές του 19ου αι., ενώ πολλά από τα ευρήματα έχουν ενσωματωθεί στη μόνιμη έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και συμπληρώνουν με αρμονικό τρόπο τα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, την ώρα που ένας μεγάλος αριθμός τους φυλάσσεται στις αποθήκες του Μουσείου αποτελώντας αντικείμενο μελέτης Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

«Στόχος μας η προβολή της τεράστιας συμβολής των πολιτών στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και η ευαισθητοποίηση όλων πάνω σε θέματα που αφορούν στην προστασία των αρχαιοτήτων και την πάταξη της αρχαιοκαπηλίας», τονίζουν οι υπεύθυνοι του μουσείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως επισημάνθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Στ. Σδρόλια μέσα από το αρχείο της Εφορείας προκύπτει ένα πλήθος περιπτώσεων παράδοσης και υπόδειξης αρχαιοτήτων που αφορούν πολίτες διαφορετικών επαγγελμάτων και όλων των ηλικιών, από τις οποίες δεν εξαιρούνται ακόμη και μαθητές δημοτικών σχολείων.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 και η είσοδός είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ