ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΩΝ 4 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Σειρά συλληπητήριων ανακοινώσεων εξέδωσαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, βουλευτές κόμματα και οργανώσεις στρατιωτικών για το χαμό των 4 αξιωματικών στο σημερινό τραγικό δυστύχημα με την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο.

Πιο συγκεκριμένα

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός για τους αξιωματικούς που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος αναφέρει:

“Η Ελλάδα, σύμπας ο Ελληνισμός, οι Ένοπλες Δυνάμεις, πενθούν.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα ήθελαν να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών που βρήκαν τραγικό θάνατο εν ώρα καθήκοντος στο δυστύχημα του Σαρανταπόρου.

Παράλληλα, ελπίζω και εύχομαι η διασωθείσα υπαξιωματικός να αναρρώσει πλήρως.

Είναι αυτονόητη η αμέριστη συμπαράσταση όλων μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν με αυταπάρνηση την πατρίδα μας και διαφυλάττουν την ειρήνη και τη σταθερότητα”.

Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Στη δήλωση του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη για το τραγικό δυστύχημα στις Ενοπλες Δυνάμεις αναφέρονται:

“Ολόκληρη η χώρα και σύσσωμος ο ελληνικός λαός θρηνεί για την απώλεια των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων   και ειδικότερα του υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του δημότη Λάρισας, υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, που χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων  καθώς  και στη Διοίκηση, το Επιτελείο,  τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και συνολικά στους  άνδρες και τις γυναίκες της 1ης Στρατιάς, που εδρεύει στην πόλη μας,   για την απώλεια των στελεχών της”.

Ο Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, με αφορμή το τραγικό σημερινό δυστύχημα στο Σαραντάπορο, όπου έχασαν τις ζωές τους τέσσερις στρατιωτικοί, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η πατρίδα μας σήμερα πενθεί. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Στρατού, και στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, του υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή. Εύχομαι από καρδιάς την ταχεία ανάρρωση της αρχιλοχίας Βασιλικής Πλεξίδα.

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, αναφορικά με το τραγικό περιστατικό της πτώσης του Στρατιωτικού ελικοπτέρου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η Ελλάδα σήμερα πενθεί.

Η απώλεια των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, του Υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, μας γεμίζει θλίψη και οδύνη.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στην τραυματία Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα.

Ο Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ

Δήλωση έκανε και ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων  Γ. Κατσιαντώνης που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας αναφέροντας τα παρακάτω:

“Σήμερα θρηνούμε όλοι οι Έλληνες.. .Βρέθηκα από την πρώτη στιγμή στο σημείο της συντριβής του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο..

Ανείπωτη τραγωδία για τους συγγενείς των θυμάτων και για ολόκληρη την Ελλάδα…

Εύχομαι δύναμη και ειλικρινά συλληπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που χάθηκαν τόσο άδικα… και γρήγορη ανάρρωση στην αρχιλοχία Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα που νοσηλεύεται τραυματισμένη στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης”.

ΟΙ ΑΝΕΛ

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με ανακοίνωσή τους εκφράζουν τη βαθύτατη οδύνη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, του Υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Στην τραυματία Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

“Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε επίσης τη θλίψη μας και τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του 23χρονου Στρατονόμου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο χθες στο ύψος της Μαλακάσας. Παράλληλα ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο συνοδηγό του στρατιωτικού οχήματος της Στρατονομίας”, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Η ΛΑΕ

Συλλυπητήρια της ΛΑ.Ε. στις Ε.Δ. και στις οικογένειες των αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα μετά την πτώση του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Ευχές για ταχεία ανάρρωση στην υπαξιωματικό η οποία τραυματίστηκε. Ειδικότερα αναφέρονται τα εξής:

“Το τραγικό δυστύχημα στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, το πρωί της Τετάρτης 19 Απριλίου, με την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου η οποία προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων αξιωματικών και τον τραυματισμό μιας υπαξιωματικού, συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες, στους οικείους και στις Ένοπλες Δυνάμεις για την τραγική απώλεια του υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή.

Επίσης, η ΛΑ.Ε. εύχεται ταχεία ανάρρωση στη μοναδική διασωθείσα, την αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα.

Η Λαϊκή Ενότητα ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό δυστύχημα, για να μη θρηνήσουμε στο μέλλον και άλλες ανθρώπινες ζωές”.

Η ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΝΔ

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Ν. Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, με ανακοίνωσή της εκφράζει την οδύνη της για τον αδόκητο χαμό των τεσσάρων μελών του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην περιοχή της Ελασσόνας και  συνεχίζει:

“Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι Ένοπλες Δυνάμεις, συνεχίζουν να στέκονται ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας για τη χώρα μας.

Καλή ανάρρωση στην Αρχιλοχία Πλεξίδα Βασιλική.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων”.

Η ΔΗΜΤΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΗΣ ΝΔ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας της ΝΔ στην οποία αναφέρει:

“Η πτώση του ελικοπτέρου του ελληνικού στρατού στην περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας, ένα ακόμη τραγικό αεροπορικό δυστύχημα  για την πατρίδα  μας, επέφερε τον θάνατο σε τέσσερις ήρωες που έχασαν την ζωή τους σε καιρό ειρήνης.

Ο πρόεδρος της Δημ.τ.ο. Ν.Δ. επαρχίας Ελασσόνας Δριστελας Δημητριος βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος από την πρώτη στιγμή ενημερώνοντας την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τους βουλευτές του νομού.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. επαρχίας Ελασσόνας

ευχόμαστε την ταχεία και πλήρη ανάρρωση της διασωθείσας υπαξιωματικού .

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη  για τον άδικο χαμό των ηρωων αξιωματικών μας, τα συλλυπητήρια και την συμπαράστασή μας στις  οικογένειες τους.

Ήρωες για πάντα στις καρδιές μας!”

Η ΕΣΠΕΘ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΠΕΘ σημειώνοντας τα εξής:

“Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ), εκφράζει τη βαθύτατη Θλίψη τηςκαι οδύνη, καθώς και τα θερμά  της συλλυπητήρια, στις οικογένειες των αδικοχαμένων μας συναδέλφων, των τεσσάρων (4) εκλιπόντων Αξκώνπου επέβαιναν στη μοιραία πτήση, στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας:

Υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη,

Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου,

Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και

Υπολοχαγό (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή.

Ευχόμαστε, αυτό το τραγικό συμβάν να είναι το τελευταίο!

Από σήμερα σας ‘χάνουμε’ από την οικογένειά των στρατιωτικών και ‘εγγράφεστε’ στο Πάνθεον των ηρώων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!

Τιμή και δόξα  στους ΗΡΩΕΣ!

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ