ΤΡΑΓΩΔΙΑ: 4 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ

Δυστυχώς πριν από λίγα λεπτά επιβεβαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο η απώλεια 4 αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο του Στρατού Ξηράς που ξεκίνησε τη μοιραία πτήση του από το Στεφανοβίκειο, με ενδιάμεσο σταθμό την 1η Στρατιά και προορισμό την Κοζάνη.

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε τα ονόματα των τεσσάρων νεκρών αξιωματικών αλλά και το όνομα της τραυματία που μεταφέρθηκε στο 424 Σ.Ν. της Θεσσαλονίκης.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
“Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.
Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.
Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή.
Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.
Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος.
Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ελικόπτερο πετούσε χαμηλά με αποτέλεσμα να εμπλακεί σε ηλεκτροφόρα καλώδια που προκάλεσαν τη μοιραία πτώση του.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com