ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Μια εκκλησία για τους ενθουσιώδες της κάνναβης ανοίγει στο Ντένβερ, Κολοράντο, στις 20 Απριλίου.

Η Διεθνής Εκκλησία της Κάνναβης ισχυρίζεται ότι είναι ο πρώτος τόπος συναντήσεως όπου οι άνθρωποι μπορούν νόμιμα να καταναλώνουν κάνναβη σε ένα κοινωνικό περιβάλλον.

Το παρεκκλήσι – που έχει σχεδιαστεί κατάλληλα με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου – έχει γίνει μέσα σε μια λουθηρανική εκκλησία 100 χρόνων στην περιοχή.

Τα μέλη της εκκλησίας αποκαλούν τους εαυτούς τους Elevationists (Υπερυψωμένοι …), και ιδρυτικό μέλος είναι ο Steve Berke.

“Η στάση της ζωής μας είναι ότι το πνευματικό ταξίδι ενός ατόμου και η αναζήτηση για το νόημα της ζωής, είναι μια αυτοανακάλυψη που μπορεί να επιταχυνθεί με το τελετουργικό της χρήσης της κάνναβης”, αναφέρει ο δικτυακός τόπος των Elevationists.

“Οι Elevationists δεν αξιώνουν καμία θεϊκή εξουσία ούτε αυταρχική δομή, επομένως οποιοσδήποτε, από αποιοδήποτε θρησκευτικό και πολιτιστικό υπόβαθρο είναι ευπρόσδεκτος να επισκεφθεί το παρεκκλήσι μας και να λάβει μέρος στους εορτασμούς μας”.

Ο ιστότοπος συνεχίζει λέγοντας ότι η εκκλησία “θα προσφέρει σπίτι σε ενήλικες παντού, οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν την καλύτερη εκδοχή τους μέσω του ιερού φυτού”.

Οι ιδρυτές της νέας θρησκείας συγκέντρωσαν -μέσω crowd-funding- 100.000 δολάρια που απαιτούνται για την ανακαίνιση της εκκλησίας ώστε αυτή να είναι προσβάσιμη και για τα άτομα με αναπηρίες

Η κατανάλωση κάνναβης στην εκκλησία ενδέχεται να εγείρει ορισμένα νομικά ζητήματα.

Ενώ ο νόμος προς το παρόν δεν επιτρέπει τις λέσχες κάνναβης, η ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης είναι νόμιμη στο Κολοράντο.

Υπάρχει μια θρησκεία για σχεδόν όλα τα πράγματα σήμερα– γιατί όχι και για τους χρήστες κάνναβης…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ