Ρ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν άφησε περιθώρια για τους 8μηνίτες του Κουτσόχερου η αν. υπουργός Εργασίας

Σε κλίμα πένθους πραγματοποιείται από το πρωί στη Λάρισα η επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, προκειμένου να έχει σειρά επαφών παρουσιάζοντας τις πολιτικές απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας όπως διαμορφώνονται μετά την ψήφιση του νέου νόμου.

Κάνοντας γνωστό στους δημοσιογράφους πως θα παραστεί στην κηδεία του αδικοχαμένου ταγματάρχη Δ. Γούλα η κ. Αντωνοπούλου στο περιθώριο της συνάντησής της με το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων αξιωματικών εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στις οικογένειές τους.

«Η Ελλάδα θρηνεί το χαμό τεσσάρων ανθρώπων που τάχθηκαν στην υπηρεσία όλων μας», ήταν η λιγόλογη τοποθέτησή της, για να απαντήσει στη συνέχεια σε ερωτήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις που αφορούν στους απολυμένους των Σ/Μ Λάρισα, αλλά και τους 90 8μηνίτες που απασχολούνται στη δομή του Κουτσόχερου.

«Ο νέος νόμος δημιουργεί ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, ενώ αυξημένο είναι το ενδιαφέρον πανελλαδικά», υποστήριξε η κ. Αντωνοπούλου, τονίζοντας παράλληλα πως με το νέο σχεδιασμό για την κοινωφελή εργασία πάνω από ½ δις ευρώ έχει μεταφερθεί στην Τ.Α για την υλοποίηση προγραμμάτων.

Αναφερόμενη στην υπόθεση των Σ/Μ Λάρισα, με τους απολυμένους να συναντώνται μαζί της στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ, η κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε σε σχετικά προγράμματα του Ταμείου Παγκοσμιοποίησης που τους αφορούν και ξεκινούν τέλη του μήνα, τονίζοντας πως οι όποιες παροχές τους έχουν ήδη καταβληθεί, ενώ χρέος της πολιτείας είναι η υποστήριξή τους ώστε να βγουν άμεσα στην αγορά εργασίας.

«Τα προγράμματα δεν είναι επιδοματική πολιτική», κατέληξε με νόημα η κ. Αντωνοπούλου, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του paidis.com αναφορικά με τους συμβασιούχους που απασχολούνται στη δομή του Κουτσόχερου και των οποίων οι συμβάσεις λήγουν το Μάιο περιορίστηκε στα περί πιστοποίησης της γνώσης που απέκτησαν.

«Όταν μειώνονται οι ανάγκες των κέντρων φυσιολογικά μειώνονται και οι εργαζόμενοι. Θα υπάρξει εξορθολογισμός και δρομολογείται να δοθεί σχετική πιστοποίηση ώστε να καλύψουν ανάγκες που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον», ήταν η αντίδραση της κ. Αντωνοπούλου, κάτι που ουσιαστικά δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στη δημοτική αρχή που στοχεύει και στην περαιτέρω αξιοποίησή τους σε δομές του δήμου.

Σημειώνεται πως η αναπληρώτρια Υπουργός το απόγευμα θα μιλήσει σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο «Χατζηγιάννειο» για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, στο πλαίσιο της 2ης Οικογιορτής  που πραγματοποιείται στην Λάρισα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ