ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Με κεντρικό σύνθημα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά» το Εργατικό Κέντρο Λάρισας τιμά με σειρά δράσεων και εκδηλώσεις που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Η αντεργατική βαρβαρότητα δεν θα έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε, καθώς Κυβέρνηση, Ε.Ε, ΔΝΤ, μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο φέρνουν νέα αντεργατικά μέτρα για την ενίσχυση των κερδών του κεφαλαίου», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές, έχοντας δίπλα του και το γραμματέα του Ε.Κ Π. Λιόλιο.

Οι εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την απεργιακή συγκέντρωση της Δευτέρας 1η Μάη, στις 10.00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας περιλαμβάνουν τα εξής:

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 25, 26, 27/4 – Τουρνουά ποδοσφαίρου ομάδων σωματείων 5Χ5.

Τετάρτη 26/4 – Αντιπολεμική συναυλία στην Κεντρική Πλατεία στις 8.30 μ.μ, με το μουσικό σχήμα «Καπνισμένο Τσουκάλι».

Πέμπτη 27/4 –Εκδήλωση – συζήτηση για τη στάση του εργατικού κινήματος απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο ΕΚΝΛ, στις 7.30 μ.μ.

Παρασκευή 28/4 – Προβολή αντιπολεμικής ταινίας στο ΕΚΝΛ, 8.30 μ.μ.

Εξάλλου όπως ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστές αποφασίστηκε μία ώρα στάση εργασίας για την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28/4, προκειμένου να γίνουν εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το ΕΚΛ υπέγραψε διακήρυξη, από κοινού με πολλά άλλα συνδικάτα της χώρας μας και όλων των Βαλκανικών χωρών, που θα αποτελέσει και ψήφισμα των πρωτομαγιάτικων απεργιακών συγκεντρώσεων.

Τέλος όπως ανακοινώθηκε το Ε.Κ θα συμμετέχει μαζικά στο μεγάλο Φεστιβάλ αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής δράσης συνδικάτων απ’ όλη τη Βαλκανική χερσόνησο, που θα γίνει 24 και 25 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ