ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση της ΛΑΕ με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου

Η συμπλήρωση 50 ετών από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 φέρνει στις μνήμες ξανά τις οδυνηρές για τον ελληνικό λαό επιπτώσεις από τη βίαιη κατάλυση της Δημοκρατίας και την επιβολή της στυγνής και αμερικανόπνευστης δικτατορίας.

Οι συνέπειες της χούντας «σφράγισαν» την πορεία της χώρας με βασανιστήρια και εξορίες για χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, καθώς και με την τραγωδία της Κύπρου.

Σήμερα, τιμούμε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν προκειμένου να ανατραπεί η χούντα. Αντιστεκόμαστε σθεναρά στα μισαλλόδοξα και συνένοχα κελεύσματα του νεοναζισμού και της άκρας δεξιάς, που εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο, επιχειρούν να βγάλουν ξανά στην επιφάνεια τις πιο επικίνδυνες ιδέες για την ανθρωπότητα.

50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα και λίγο πριν τη συμπλήρωση 7 ετών από το -πραξικοπηματικού χαρακτήρα- διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου, από το Καστελόριζο, ο ελληνικός λαός, ο οποίος βιώνει συνθήκες κατάλυσης της Δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας, καλείται ξανά να πει:

«ΟΧΙ» στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζουν να εξοντώνουν την πλειονότητα της κοινωνίας.

«ΟΧΙ» στο ευρώ, την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των «golden boys».

«ΟΧΙ» στο ΝΑΤΟ και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με τους οποίους συμπλέει η κυβέρνηση, προοιωνίζοντας νέες τραγωδίες.

50 χρόνια μετά την 21η Απριλίου και μια επταετία μετά την υπαγωγή στα μνημόνια, συνεχίζουμε να παλεύουμε για την προάσπιση: της Δημοκρατίας, της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας καθώς και των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, που πλήττονται βάναυσα.

Για μια νέα Ελλάδα, ελεύθερη, δημοκρατική, κυρίαρχη, αντιιμπεριαλιστική και ανεξάρτητη, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, με εθνικό νόμισμα και τους εργαζόμενους και τον λαό κυρίαρχο στον τόπο μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ