Με την παράσταση σύγχρονου χορού “De Profundis” συμμετέχει η Ανώτερη Σχολή Χορού του Δήμου Λαρισαίων στο Φεστιβάλ «Ο Μύλος χορεύει» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την ομάδα χορού OFF ART, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου, ώρα 21.00, στη Σκηνή Μπαλέτου στο Μύλο του Παππά, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Στην παράσταση παρουσιάζονται εργασίες αυτοσχεδιασμού και χορογραφίες των σπουδαστών της Ανώτερης Σχολής Χορού, στις οποίες διερευνάται ο χορός ως πεδίο μετάβασης από το προσωπικό στο καθολικό. Πώς μέσω της τεχνικής φόρμας το μήνυμα –ιδέα, συναίσθημα, αίσθηση- γονιμοποιείται σε χορευτική πράξη και αναδεικνύεται η δυναμική του; Χορογραφούν και ερμηνεύουν: Ανδρονίκη Αβτζηασλάν Βασιλική Αραπατσάνη, Χαριτίνη Λιόντου, Άσπα Μανάτου, Ελένη Μάρκου, Αθηνά Μπερκάκη, Στεφανία Ξενοφώντος, Ρούλα Πίκουλα, Αρμονία Σταματάκη, Αννίτα Χαραλάμπους
Η καλλιτεχνική επιμέλεια και η διδασκαλία είναι της Αθηνάς Μανώλη, καθηγήτριας σύγχρονου χορού και χορογράφου.
Επίσης, παρουσιάζεται η ρυθμική σπουδή των τριτοετών σπουδαστών «’Oνειρο μέσα σε όνειρο», η οποία αποτελεί κινησιολογική, φωνητική και μουσική απόδοση του ομώνυμου ποιήματος του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Ερμηνευτική απόδοση: Βασιλική Αραπατσάνη, Άσπα Μανάτου, Φραντσέσκα – Νικόλ Μιχαλάκη, Αθηνά Μπερκάκη, Μαρίνα Πιπερίδου, Ματίνα Φυστικάκη
Η καλλιτεχνική επιμέλεια και διδασκαλία είναι της Καμίλ Τομανόβα, καθηγήτριας ρυθμικής.Η Ανώτερη Σχολή Χορού του Δήμου Λαρισαίων λειτουργεί από το 1997 και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Οι απόφοιτοί της λαμβάνουν Δίπλωμα Καθηγητή / Καθηγήτριας Χορού ή Πτυχίο Χορευτή / Χορεύτριας.Το πρόγραμμα σπουδών καθορίζεται από το ΠΔ 372/83. Συγκεκριμένα διδάσκονται: Κλασικός Χορός, Σύγχρονος Χορός, Ρυθμική, Θεωρία και ανάλυση Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, Διδασκαλία, Ανατομία, Ελληνικοί Χοροί, Παιδαγωγική Ψυχολογία, Αυτοσχεδιασμός / Στοιχεία Χορογραφίας, Ιστορία Χορού, Ρεπερτόριο, Μουσική, Ιστορικοί Χοροί /Κάρακτερ.
Στόχος της είναι η αποκέντρωση στον τομέα των επαγγελματικών σπουδών χορού και η παροχή των απαραίτητων εφοδίων στους σπουδαστές της ώστε να στελεχώσουν επάξια τη χορευτική εκπαίδευση. Επίσης, στόχος της είναι η Λάρισα να αποτελεί πόλο έλξης για όλους όσοι θέλουν να εντρυφήσουν στην τέχνη του χορού και σημαντική εστία καλλιτεχνικής αναζήτησης και δημιουργίας.