H Google ΒΑΖΕΙ ‘ΦΡΕΝΟ’ ΣΕ ΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ

Ο τεχνολογικός κολοσσός Google σχεδιάζει να εφαρμόσει ένα σύστημα ad blocker, ένα εργαλείο περιορισμού της προβολής διαφημίσεων στον ιδιαίτερα δημοφιλή Chrome browser.

Το μέτρο αποσκοπεί στον περιορισμό συγκεκριμένων διαφημιστικών μεθόδων, οι οποίες έχουν κριθεί ως ακατάλληλες από το “Coalition for Better Ads”, έναν φορέας που θέτει τα πρότυπα ώστε το διαφημιστικό περιεχόμενο να μην είναι παραπλανητικό, ενοχλητικό ή να εμποδίζει τη λειτουργία του κάθε ιστοτόπου. Ανάμεσα στις διαφημίσεις που βρίσκονται στο “στόχαστρο” είναι τα γνωστά pop-up, τα μηνύματα που αναπαράγουν βίντεο χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη καθώς και οι διαφημίσεις που και δίνουν πρόσβαση στον χρήστη μετά από αντίστροφη μέτρηση.

Η είδηση, την οποία μετέδωσε η Wall Street Journal, έγειρε έντονο προβληματισμό και αμφισβήτηση καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων της Google προέρχεται από τις διαφημίσεις μέσω διαδικτύου. Μερίδα αναλυτών μάλιστα έκανε λόγο για “υποκρισία” η μέχρι τώρα πολιτική του τεχνολογικού κολοσσού έδειχνε ότι τάσσεται υπέρ της “περισσότερης προβολής” και ένα ad blocker σίγουρα θα περιέκοπτε σημαντικά ποσά.

Σε κάθε περίπτωση, αν εφαρμοστεί η πρωτοβουλία της Google, αναμένεται να αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα για την ορθότερη διαχείριση της διαφημιστικής προβολής μέσω διαδικτύου.

news247.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ