ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΜΙΝΙ ΠΗΡΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ Η ΑΕΛ

Σε ένα γήπεδο που έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος για να θυμίσει επιτέλους έδρα, η ΑΕΛ μια στροφή πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία επικρατώντας πανάξια της Ξάνθης με 1-0 και χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ.

Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του μοιραίου ελικοπτέρου που έπεσε στο Σαραντάπορο ξεκίνησε το παιχνίδι, με τους παίκτες του Α. Πάους να δείχνουν να θέλουν να «καθαρίσουν» το ματς και την Ξάνθη να αντιμετωπίζει με διπλή ζώνη άμυνας την γραμμή κρούσης της ΑΕΛ.

Οι επιθετικές ενέργειες της ΑΕΛ μετουσιώθηκαν σε γκολ στο 24’, όταν ο πεισματάρης Ναβάρο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Αναστασόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έγραψε μέσα σε ντελίριο το 1-0, ενώ στο 30’ ο Ναζλίδης απέτυχε να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του, καθώς το σουτ που επιχείρησε έβγαλε πάνω στη γραμμή ο Μπαξεβανίδης!

Με την ώθηση του κόσμου οι «βυσσινί» επιτέθηκαν εκ νέου, με το Ζίφκοβιτς να λέει «όχι» στο 43’ σε εξαιρετική ενέργεια και σουτ του Αβραάμ, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με νέα φάση για την ΑΕΛ όταν στις καθυστερήσεις ωραία προσπάθεια του Ντέλετιτς δεν βρήκε στόχο.

Για την ισοφάριση επιχείρησαν με την έναρξη της επανάληψης οι ακρίτες, έτσι βγάζοντας επικίνδυνη κόντρα-επίθεση του Ντέλετιτς βγήκαν μπροστά αναγκάζοντας τον πορτιέρο της ΑΕΛ Κ. Θεοδωρόπουλο σε σπουδαία επέμβαση στο 51’, όταν ο Βασιλακάκης από δεξιά έκανε το γέμισμα στην καρδιά της περιοχής, ο Λάζιτς έκανε το σουτ, αλλά είδε τον Θεοδωρόπουλο να διώχνει με το πόδι σε κόρνερ!

Η απάντηση των «βυσσινί» ήρθε στο 55’ όταν ο ορεξάτος Ντέλετις έβγαλε τη μπάλα στον Αγκάνοβιτς και κείνος ανενόχλητος απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα!

Με το εύθραυστο 1-0 να παραμένει η ΑΕΛ απώλεσε νέα ευκαιρία στο 61’, όταν αρχικά σουτ του Ναζλίδη έσωσε ο Ζιβκοβιτς, με τον πανταχού παρόντα σήμερα Ντέλετιτς να σουτάρει στη συνέχεια της φάσης άουτ!

Η απόπειρα του Α. Πάους να «ανακατέψει την τράπουλα» έφερε πιο μπροστά τον Αβραάμ, όταν ο Μονιάκης πήρε τη θέση του Βαρέλα στο 63’, ο Αναστασόπουλος απείλησε με νέα κεφαλιά στο 78’ ενώ η εικόνα του ματς δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με την ΑΕΛ να παίρνει τη νίκη μέσα σε αποθέωση από 10.000 φίλους της και σε συνδυασμό με τη νίκη της ΑΕΚ στη Λειβαδιά να παραμένει στην κατηγορία, με το Λεβαδειακό να ακολουθεί τη Βέροια στη Football League.

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Αβραάμ, Γκόλιας, Φάρκας, Αναστασόπουλος, Φατιόν, Βαρέλα (63’ Μονιάκης), Αγκάνοβιτς (88’ Μασούρας), Ντέλετιτς (90’ +4 Λαμπρόπουλος), Ναζλίδης.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης (69’ λ.τ. Φλίσκας), Ντε Λούκας, Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης (69’ Τριάδης), Γουάλας, Λιάζιτς, Πιτσέλι (25’ λ.τ. Σολτάνι), Λισγάρας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Α.Ε.Λ.-Α.Ο. ΞΑΝΘΗ         1-0

Α.Ο.Κ.-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ         1-0

ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-1

ΒΕΡΟΙΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 4-3

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-A.E.K.     0-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ    5-0

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 1-0

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-Π.Α.Ο.Κ.     1-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1              ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   29           64

2              Π.Α.Ο.Κ.               29           58

3              ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 29           54

4              A.E.K.                       29           52

5              ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ        29           52

6              Α.Ο. ΞΑΝΘΗ       29           45

7              ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ        29           42

8              ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.   29           36

9              ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ   29           35

10           Α.Ο.Κ.                       29           32

11           ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ                29           31

12           ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ   29           28

13           Α.Ε.Λ.    29           28

14           ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 29           27

15           ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ   29           23

16           ΒΕΡΟΙΑ                 29           22

 

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: gazzetta.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ