ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ-«ΦΙΔΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΆΛΣΟΣ

Αναλαμβάνοντας οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας την «υιοθεσία» του Αισθητικού Άλσους Λάρισας, σε μία τολμηρή και πρωτοποριακή συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, στο μυαλό τους είχε διαμορφωθεί ένα όραμα: Να ξαναβρεί αυτό το στολίδι της πόλης μας την παλιά αίγλη του,

να βγει από τη θλιβερή διαδικασία φθοράς  στην οποία είχε αφεθεί, και να παραδοθεί και πάλι λειτουργικό στους Λαρισαίους, για να συμβάλει στην αναψυχή τους!

Μία από τις παρεμβάσεις των Ενεργών Πολιτών στο χώρο του Αισθητικού Άλσους, που είναι πολύ εντυπωσιακή, και που διαφαίνεται ότι θα αποτελέσει πρότυπο μίμησης σε όλη την Ελλάδα, είναι η κατασκευή ενός γιγαντιαίου τρισδιάστατου παιχνιδιού-«φιδάκι»!
Στο ανάχωμα του Αισθητικού Άλσους, με θέα στον αργυροδίνη Πηνειό, που κυλά ήρεμα τα νερά του, βρίσκεται ένα εγκαταλελειμμένο από πολλά χρόνια, τσιμεντένιο αμφιθέατρο. Το αμφιθέατρο αυτό, όπως πολλά άλλα πράγματα στο Άλσος, είχε τα κακά του χάλια… Ξηλωμένα τα ξύλα που επένδυαν κάποτε τις κερκίδες του, άλλα λεηλατημένα και άλλα καμένα, έκθετα και απειλητικά τα σκουριασμένα καρφιά και οι βίδες που άλλοτε στήριζαν τα ξύλα στο τσιμέντο, σκουπίδια διάσπαρτα, σπασμένα μπουκάλια, μουτζούρες από ξεθωριασμένα συνθήματα, που κάποιοι έγραψαν με σπρέι… Μια εικόνα θλιβερή, αποκρουστική, αλλά και επικίνδυνη!

Αντικρίζοντας αυτό το τσιμεντένιο κουφάρι, τα ονειροπόλα μάτια των Ενεργών Πολιτών είδαν ένα ιδανικό σημείο, όπου θα μπορούσαν να αφήσουν τη δημιουργική φαντασία τους να μεγαλουργήσει!
Θέλοντας να αναβιώσουν παιδικά παιχνίδια μιας άλλης εποχής, που τα παιδιά έπαιζαν ξέγνοιαστα στις αλάνες ή κατά ομάδες ακόνιζαν τα μυαλουδάκια τους με επιτραπέζια παίγνια, πριν τα απορροφήσει ο εικονικός κόσμος του ιντερνέτ και τα κλείσει στην απομόνωση ενός φαντεζί ψηφιακού «κλουβιού», σκέφτηκαν να κατασκευάσουν τέτοια παιχνίδια, που θα γεφύρωναν τις δύο εποχές, δίνοντας την ευκαιρία στα σημερινά παιδιά να γνωρίσουν βιωματικά, παραδοσιακά παλιά παιχνίδια και τον τρόπο που ψυχαγωγούνταν οι γονείς τους, όταν κι εκείνοι ήταν παιδιά…

Οι Ενεργοί Πολίτες αποφάσισαν – σε συνεννόηση με το Δήμο, το παλιό αμφιθέατρο να το μετατρέψουν σε ένα γιγαντιαίο τρισδιάστατο «φιδάκι», με μια πανδαισία χρωμάτων, που πλέον θα στολίζει την περιοχή! Οι εθελοντές σχεδίασαν τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού, επινόησαν έξυπνες λύσεις για τις κατασκευαστικές δυσκολίες, καθάρισαν το χώρο, πήραν πινέλα, ρολά και χρώματα, και με αστείρευτο κέφι για δουλειά, ξεδίπλωσαν το δημιουργικό τους ταλέντο!
Τώρα πια, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να παίζουν με την καρδιά τους, και να μαθαίνουν οι νεότεροι, ενώ θα θυμούνται και θα αναπολούν οι παλαιότεροι…
Οι Ενεργοί Πολίτες σας καλούν να επισκεφθείτε το Αισθητικό Άλσος για να το απολαύσετε!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ