ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ο Μύλος χορεύει», που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας με τον καλλιτεχνικό συντονισμό της ομάδας χορού OFF ART, η Rough|Cut θα παραδώσει δύο μαθήματα χορού το Σάββατο 29 Απριλίου.
Μάθημα Τεχνικής Σύγχρονου Χορού με τον Αλέξη Τσιαμόγλου (12.00-13.30)

Το μάθημα επικεντρώνεται στη σχέση μας με το πάτωμα, σύμφωνα με τις αρχές της τεχνικής Flying low του David Zambrano. Μέσα από απλά κινητικά μοτίβα θα δούμε πώς μπορούμε να κινούμαστε προς και από το πάτωμα γρήγορα και αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας το κέντρο και τα άκρα μας σε συνδυασμό με την αναπνοή. Στο τέλος θα δουλέψουμε συνδυασμούς ώστε να μελετήσουμε χαρακτηριστικά όπως η έκρηξη, η αιώρηση και η ταχύτητα.

Εισαγωγικό
Μάθημα στην Τέχνη του Φλαμένκο με τη Νιόβη Μπένου (13.30-15.00)

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση, από τον κινησιολογικό και ρυθμολογικό κώδικα του χορού flamenco στην πιο απλή του μορφή, μέσα από βασικές ασκήσεις ρυθμού και τοποθέτησης του σώματος.
Συγκεκριμένα, θα εστιάσουμε στην συντονισμένη και αρμονική κίνηση χεριών και καρπών (braceo) και στους βασικούς τρόπους χτυπήματος των ποδιών, όπως επίσης σε απλούς συνδυασμούς βημάτων (marcages) για να καταλήξουμε στη σύνθεση μιας μικρής χορογραφίας. Στόχος μας είναι να γίνει μια πρώτη επαφή με την ιδιαίτερη τέχνη του flamenco, να κατανοήσουμε τη ρυθμολογία του και την εξαιρετικά σημαντική σχέση τραγουδιού και χορού.
Το μάθημα απευθύνεται σε όλους και όλες που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τον ιδιαίτερο χορό της Ανδαλουσίας, χορευτές και μη.

Μύλος του Παππά, κεντρικό κτίριο – 2ος όροφος
Γεωργιάδου 53, Λάρισα
Τιμή ενός μαθήματος 10 ευρώ
Και τα δύο 15 ευρώ

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6945 992018

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ