ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ,  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΕΒΗΣ

Επίθεση στη δημοτική αρχή του Τυρνάβου εξαπέλυσε σήμερα ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης, υποστηρίζοντας ότι την Κυριακή σημειώθηκε ένα θλιβερό γεγονός στην εκκλησία του Αγίου Θωμά με πρωταγωνιστή υπάλληλο του δήμου που προφανώς λειτουργούσε κατ’ εντολή των πολιτικών του προϊσταμένων.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο κ. Ροντούλης αναφέρει;

“Πρωτοφανή γεγονότα συνέβησαν την ημέρα της εορτής του Αγίου Θωμά στον περιβάλλοντα χώρο του ομώνυμου ναού που βρίσκεται λίγο έξω από τον Αμπελώνα.

Υπάλληλος του Δήμου Τυρνάβου, προφανώς με εντολή πολιτικού προϊστάμενου, απαίτησε και πήρε χρήματα από τους μικροπωλητές που είχαν στήσει τους πάγκους τους, εν είδει μικρού παζαριού, στον εξωτερικό χώρο που ανήκει στον μικρό ναό του Αγίου Θωμά. Παρόμοιο γεγονός δεν συνέβη ποτέ στον Άγιο Θωμά, τουλάχιστον κατά τα τελευταία 20 περίπου έτη, γι αυτό και η κοινή γνώμη του Αμπελώνα έμεινε κατάπληκτη και εξοργισμένη.

Η «Δράση Πολιτών», λοιπόν, ζητά εξηγήσεις προσωπικά από τον κ. Σαρχώση και θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:

α) Ποιος πολιτικός προϊστάμενος έδωσε την εντολή στον υπάλληλο για την είσπραξη των ποσών από τους μικροπωλητές;

β) Με ποια αρμοδιότητα επενέβη στον χώρο του Αγίου Θωμά η δημοτική αρχή;

γ) Ποιο το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε από τον υπάλληλο;

δ) Πού έχει κατατεθεί το εισπραχθέν ποσό;

ε) Πώς επενέβη η δημοτική αρχή σε έναν χώρο που ανήκει στην εκκλησία του Αγίου Θωμά;

Τα ερωτήματα περιμένουν την απάντησή τους. Κυρίως, όμως, ενόχλησε τη «Δράση Πολιτών» η συμπεριφορά του δημοτικού υπαλλήλου προς τον ιερέα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο. Ενώπιον πλήθους πολιτών, ο συγκεκριμένος δημοτικός υπάλληλος, όπως καταγγέλθηκε στη «Δράση Πολιτών» από αυτόπτες μάρτυρες, με αναίδεια και περισσή ασέβεια άρχισε να καθυβρίζει τον ιερέα και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, όταν προσπάθησαν να αντιδράσουν στην είσπραξη των χρημάτων από τους μικροπωλητές.

Εμφανώς, πρόκειται για πρωτόγνωρα γεγονότα που αντικατοπτρίζουν το ήθος της εντολοδότριας δημοτικής αρχής. Η αλαζονεία τους δεν γνωρίζει όρια ούτε ενώπιον σεβάσμιων ιερέων. Φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής δεν έχουν φόβο ανθρώπων, αλλά ούτε και φόβο Θεού. Ας τους χαιρόμαστε και ας αιτηθούμε όλοι στον Άγιο Θωμά να τους σκέπει με τη χάρη του, μπας και βάλουν μυαλό και πάψουν να εξευτελίζουν τον Δήμο Τυρνάβου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ