Ο Φιλοσοφικός Όμιλος Θεσσαλίας «Η Μήτις» διοργανώνει ομιλία του Δρ-α Λεωνίδα Μπίλλη, Ph.D. Κοινωνιολογίας και πτυχιούχου Οικονομικών, με το πολύ ενδιαφέρον θέμα: «Όλοι αντέγραψαν τους Έλληνες». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας
(Παπακυριαζή 44) την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 και ώρα 19:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πληθώρα επιτευγμάτων της ανθρωπότητας, τα οποία φέρονται ως επινοήσεις, ανακαλύψεις, εφευρέσεις, κλπ. των Ευρωπαίων, των Αμερικανών, των Ασιατών κλπ., είναι ελληνικά επιτεύγματα, τα οποία αντιγράφηκαν από τους άλλους λαούς και σήμερα παρουσιάζονται ψευδώς στην οικουμένη, ως δικά τους!
Από τις οικονομικές θεωρίες των επιχειρήσεων, το λεγόμενο Μάνατζμεντ, μέχρι το ποιος ανακάλυψε την Αμερική… Από το ποιοι εφεύραν τον αυτόματο πωλητή, μέχρι την καταγωγή του ζεϊμπέκικου… Από το ποιοι κατασκεύασαν το πρώτο ατομικό υποβρύχιο μέχρι την καταγωγή της πίτσας … και πλείστες όσες επιστημονικές θεωρίες και τεχνικές εφευρέσεις, μας μαθαίνουν ψευδώς ότι επινοήθηκαν από άλλους λαούς! Εμπεριστατωμένα αποδεικνύεται ότι είχαν επινοηθεί από τους Έλληνες προγόνους μας, πολύ πριν από την εποχή του χριστιανικού ημερολογίου…
Λίγα λόγια για τον ομιλητή:
Ο Λεωνίδας Μπίλλης, είναι διδάκτορας του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου πανεπιστημίου, πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου πανεπιστημίου και πτυχιούχος μελετητής οικονομικών μελετών και μελετών επιχειρησιακής έρευνας.
Είναι Σύμβουλος στη Διοίκηση του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και επί δώδεκα συναπτά έτη έχει διατελέσει καθηγητής στις Σχολές μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι επίσης εκπαιδευτής πιστοποιημένος από το Εθνικό Κέντρο Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Εργασίας. Παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης διδάσκοντας σε σεμινάρια δημοσίων οργανισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων, θέματα όπως: Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (Μάνατζμεντ), Διαχείριση Εργασιακών Κρίσεων, Εμπορευματολογία (Μάρκετινγκ), Δημόσιες Σχέσεις και άλλα, έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 24.600 ώρες διδασκαλίας. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων.
Έχει επίσης συνεργαστεί με την μηνιαία επιθεώρηση του περιοδικού «Διαβάζω», ως κριτικός παρουσίασης συγγραμμάτων Κοινωνικοοικονομικού περιεχομένου κι έχει αρθρογραφήσει επανειλημμένα στον ημερήσιο και επαγγελματικό τύπο για θέματα επιχειρησιακής έρευνας.
Συγγραφικό έργο:
-Ζήτημα Τύχης, Εκδόσεις Ειρήνη, Αθήνα 1985.
-Επικοινωνία Δημόσιες Σχέσεις (Επιχειρησιακή και Κοινωνικοοικονομική Προσέγγιση), Εκδόσεις Interbooks, Αθήνα 1999.
-Αναζήτηση και Εξεύρεση Εργασίας, Εκδόσεις Interbooks, Αθήνα 1999.
-Ζήτημα Τύχης, Επανέκδοση (Συμπληρωμένη), Εκδόσεις Σύμβουλοι, Αθήνα 2007.
-Ελληνικά και. άλλα, Εκδόσεις Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα 2007.
-Καταναλωτική Συμπεριφορά και Κοινωνικές Διαστρωματώσεις (Διδακτορική διατριβή), Εκδόσεις Σύμβουλοι, Αθήνα 2008.
-Οι σωματοφύλακες-σύμβουλοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αθήνα 2013.
-Όλοι αντέγραψαν τους Έλληνες, Αθήνα 2014.