ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Στη συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς μετά την έγκριση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού δημοπρατείται το έργο με τίτλο «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Δυτικού Τομέα Π.Ε. Λάρισας» προϋπολογισμού 800.000 €.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες δόθηκε η έγκριση δημοπράτησης και για τη συντήρηση του Ανατολικού τομέα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό βελτιώνουμε την ασφάλεια τμημάτων του οδικού δικτύου και διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα του φετινού χειμώνα, που έπληξαν την περιοχή, το οδικό δίκτυο έχει εμφανίσει φθορές οι οποίες χρίζουν παρέμβασης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Παράλληλα με έργα όπως αυτά δημιουργούνται θέσεις εργασίας και πέφτει χρήμα στην τοπική οικονομία».

Με την παρούσα εργολαβία θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του υφιστάμενου οδικού δικτύου του οποίου η συντήρηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Οι εργασίες διακρίνονται:

α) σε εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις-καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου.

β) σε εργασίες συντήρησης της υποδομής και των τεχνικών, σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται εκτεταμένες αστοχίες και φθορές.

γ) βελτίωση-συμπλήρωση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης

Οι εργασίες βρίσκονται διάσπαρτες στο εθνικό και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δυτικού τομέα Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Οι ανωτέρω επεμβάσεις θα γίνουν σε θέσεις για τις οποίες έχει γίνει καταγραφή και εντοπισμός πριν τη δημοπράτηση του έργου αλλά και σε νέες, καθώς πριν την εκτέλεση των εργασιών (χρονικό διάστημα από την εκπόνηση της μελέτης μέχρι την υπογραφή της σύμβασης) και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου θα πραγματοποιείται συνεχής επιθεώρηση του δικτύου ώστε να γίνει σωστή αξιολόγηση και ιεράρχηση των αναγκών, ώστε να δοθεί προτεραιότητα σε θέσεις που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης και παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα.

Όλες οι εργασίες θα γίνουν βάσει των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών (ΕΤΕΠ) και των υποδείξεων της υπηρεσίας. Δεδομένης της διασποράς των επεμβάσεων σε όλο το δίκτυο και της διαφορετικής κάθε φοράς αντιμετώπισης που απαιτείται, ο ανάδοχος θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Διευθύνουσα Υπηρεσία.

Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η διατήρηση του οδικού δικτύου του οποίου η αρμοδιότητα συντήρησης ανήκει στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, σε όσο δυνατόν καλύτερη κατάσταση ώστε να διεξάγεται ομαλώς και με ασφάλεια η  κυκλοφορία των οχημάτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ