ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας που ζητούν επίσης την προώθηση των διαδικασιών ίδρυσης διεπαγγελματικής στη φέτα

Συνεδρίασε την Τετάρτη 26-04-2017 το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων & κτηνοτρόφων περιφέρειας Θεσσαλίας και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου:

“Σε ότι αφορά την σύσταση διεπαγγελματικής οργάνωσης Φέτας εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ευρύτερη αποδοχή των από καιρό θέσεων μας. Δηλώνουμε πως είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όλους για την σύσταση αυτής της οργάνωσης που αναμφίβολα θα είναι προς την κατεύθυνση να σωθεί ο Ελληνικός χρυσός που ονομάζεται φέτα.

Για τον ως άνω λόγο ζητάμε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να πάρει πρωτοβουλία και να κινήσει τις διαδικασίες προς την κατεύθυνση της σύστασης της διεπαγγελματικής οργάνωσης για τη φέτα.

Θέλουμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας σε ότι αφορά τις μειώσεις τιμών (χωρίς κατανοητούς λόγους) από τους τυροκόμους και τους γαλακτοβιομήχανους. Η επίσημη αιτιολόγηση είναι τα υψηλά αποθέματα φέτας που έχουν αλλά άραγε ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Και γιατί θα πρέπει ο ταλαιπωρημένος κλάδος μας να χρεωθεί και να δεχθεί ακόμα ένα πλήγμα; Θεωρούμε την κίνηση αυτή αδικαιολόγητη και την καταγγέλλουμε.

Επίσης θέλουμε να δηλώσουμε πως δεν οραματιζόμαστε μια διεπαγγελματική οργάνωση φέτας στα πρότυπα της διεπαγγελματικής κρέατος που σε 3 χρόνια ζωής δεν έχει επιδείξει κανένα έργο.Οραματιζόμαστε μια διεπαγγελματική οργάνωση για την φέτα με λόγο, έργο και έλεγχο και όχι ένα όργανο χωρίς βούληση.

Τέλος είναι ιδιαίτερα έντονο το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα με την κάμπια όπου σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας έχει εξαφανίσει το πουρνάρι με αποτέλεσμα κυρίως οι αίγες να μην βρίσκουν τροφή και να έχουμε μείωση στο κατσικίσιο γάλα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα και η κάμπια της άνοιξης έχουν φέρει σε απόγνωση τους αιγοτρόφους και επιβάλλεται οικονομική ενίσχυση για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να διατηρήσουν τα κοπάδια τους”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ