ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

Την υπογράφουν οι Β. Σίμος και Δ. Δραγανιδάκης

Για μια ακόμη φορά καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας,  που «εκτελώντας το έργο του»  δημιουργεί μεγάλη αναταραχή στους κόλπους της εκπαίδευσης και στους συναδέλφους.

To «έγκλημα»   σε βάρος των συναδέλφων μας, που ζητούσαν μετάθεση,   ολοκληρώθηκε μετά τη μη πραγματοποίηση μεταθέσεων στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας, όπως είχαν δοθεί από τη Δ/νση Π.Ε Λάρισας  για την ικανοποίηση των πραγματικών οργανικών αναγκών, δίνοντας τη χαριστική βολή στην  Εκπαίδευση.

Τα οργανικά κενά σε εκπαιδευτικούς είναι πάρα πολλά στο Νομό μας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες χωρίς την παρουσία  των μετατιθέμενων εκπαιδευτικών.

Απόρροια αυτής της προσχηματικής εκπαιδευτικής πολιτικής είναι, να έχουμε αρνητικές επιπτώσεις στη στελέχωση των σχολικών μονάδων του νομού μας.

Ως αιρετοί, καταγγέλλουμε αυτήν  την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας μη δυνάμενοι να νομιμοποιήσουμε τακτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Αυτή η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταστρέφει την εκπαίδευση και την ίδια τη χώρα

Οι εκπαιδευτικοί  είναι άνθρωποι με δικαιώματα,  ανάγκες και υποχρεώσεις και στην σημερινή κατάσταση που βρισκόμαστε εξ αιτίας των μνημονίων, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα έπρεπε το Υπουργείο να δώσει λύση και να πραγματοποιήσει τις μεταθέσεις με βάση τα πραγματικά οργανικά κενά για τις  ανάγκες του Νομού μας. Τα προβλήματα δεν τα σκεπάζουμε τα επιλύουμε!

Πολιτική σημαίνει όραμα και όποιος δεν μπορεί να το δώσει καλύτερα να κάνει κάτι άλλο πιο χρήσιμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ