ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS +

Επίσκεψη Φινλανδικής παιδαγωγικής ομάδας από 7 μαθήτριες και ένα μαθητή με την συνοδεία 2 καθηγητριών στα πλαίσια του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 πραγματοποιείται στην Ελασσόνα από την Δευτέρα 24-4 έως την Παρασκευή 28-4.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο « Witnesses of the second World War»  (Μαρτυρίες για τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο)

Οι μαθητές φιλοξενούνται σε οικογένειες μαθητών του ΓΕΛ Ελασσόνας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος την Τρίτη 25-4 οι Φιλανδοί και οι Έλληνες μαθητές επισκέφθηκαν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας , το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Θεσσαλίας και ξεναγήθηκαν στα αρχαιολογικά σημεία της Λάρισας

Επίσης επισκέφθηκαν τα παράλια του Νομού με περιήγηση σε Αγιόκαμπo-Βηλίκα-Παλιουριά-Κουτσουπιά – Κόκκινο Νερό -Στόμιο

Την Τετάρτη 26-04 οι μαθητές επισκέφθηκαν την Μαρτυρική Κοινότητα Τσαριτσάνης και το Γυμνάσιο Λύκειο (ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΟ ΣΧΟΛΗ) όπου έγινε παρουσίαση από την εκπαιδευτικό κ. Σαμαρά Ελένη της εκτέλεσης των κατοίκων της Τσαριτσάνης και της καταστροφής του χωριού από τους Ιταλούς κατακτητές.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το Καυκάκι Δομένικου , τόπο εκτέλεσης των κατοίκων του Δομένικου από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής . Εκεί έγινε ξενάγηση από τους Εκπαιδευτικούς Γιωργο Βαρσαμή και Στάθη Ψωμιάδη και παρουσίαση του Ιστορικού από την εκπαιδευτικό κ. Σαμαρά Ελένη .Η επίσκεψη συνεχίσθηκε στο Γυνάσιο –Λύκειο Δομένικου ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ και στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ .Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές Έλληνες και Φιλανδοί πήραν συνεντεύξεις από τους ΒΑΡΣΑΜΗ ΒΑΣΙΛΗ, ΚΟΥΡΣΟΒΙΤΗ ΣΟΦΟΚΛΗ και ΧΑΤΖΗΝΑ ΚΩΣΤΑ αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων του Δομένικου.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε την Πέμπτη με ξενάγηση στην πόλη της Ελασσόνας και επίσκεψη στα σημαντικά μνημεία ( ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, Παλιό Γεφύρι, Τζαμί, Μουσείο ) καθώς και στο Δημαρχείο της Πόλης.

Στο δημαρχείο ο δήμαρχος Ν. Ευαγγέλου υποδεχόμενος τους μαθητές τόνισε: Χαίρομαι για την ανταλλαγή ιδεών και την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών. Αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε, η Ευρώπη για την οποία θα αγωνιστούμε απέναντι στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και του σκοταδισμού”.

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 3 χρόνια , χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή επιτροπή και στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις της Παιδαγωγικής ομάδας ERASMUS + του σχολείου σε Φινλανδία , Πολωνία και Ολλανδία καθώς επίσης θα υποδεχθούμε στην πόλη μας μαθητές από την Ολλανδία και Πολωνία

Μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας και υπεύθυνοι για το πρόγραμμα είναι οι Εκπαιδευτικοί

ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ_ΣΑΜΑΡΑ ΕΛΕΝΗ ΣΔΡΕΝΙΑ ΜΑΡΙΑ και ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com