ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πλαισιωμένοι από τηλεσκόπια και ηλιακά ρολόγια οι διοργανωτές της «Εβδομάδας Αστρονομίας» παραχώρησαν την Παρασκευή συνέντευξη τύπου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα από 2-7 Μαΐου.

«Στόχος μας να μεταφερθεί η γνώση της επιστήμης της Αστρονομίας κυρίως στα παιδιά, ενώ οι εκδηλώσεις μας περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βιωματικά σεμινάρια, παρατήρηση της Σελήνης με τηλεσκόπιο του δημοτικού αστεροσκοπείου, αστροβραδιά στο Μύλο του Παππά, καθώς και μια σημαντική ομιλία του επίτιμου διευθυντή του Ευγενίδειου Πλανηταρίου Δ. Σιμόπουλου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/5, στις 20.00, στο Χατζηγιάννειο», περιέγραψαν το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι ομιλητές.

Νωρίτερα η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Χρύσα Βουλγαράκη στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία με τις δύο ομάδες που ασχολούνται με την αστροφυσική (Αστροπαρατηρησιακή Ομάδα Λάρισας και υπό ίδρυση Κοιν. Σ. Επ. Έναστρον), καθώς και στη στήριξη των εκδηλώσεων από το Εθνικό Αστεροσκοπείο της Γαλλίας, ενώ τις δράσεις στηρίζουν ακόμη το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης και η «Νόησις».

«Πρόκειται για εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, που στηρίζονται από το δήμο Λαρισαίων», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Π. Σάπκας, ενώ αξίζει να επισημανθεί πως πολλά σχολεία εκδήλωσαν ενδιαφέρον να επισκεφθούν τις εκθέσεις συμμετέχοντας στις δράσεις.

Η «Εβδομάδα Αστρονομίας» ξεκινά την Τρίτη 2 Μαΐου, στις 19.30 το απόγευμα με βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Κατασκευή και χρήση Επιπεδόσφαιρου», με παράλληλη έκθεση ηλιακών ρολογιών και τηλεσκοπίων στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ