ΠΣΑΤ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑ

Θέση αναφορικά με την προγραμματισμένη μετά το ματς με τον ΠΑΟ συνέντευξη τύπου του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ Α. Κούγια πήρε με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΤ καλώντας την ΠΑΕ ΑΕΛ να ανασκευάσει το σχετικό δελτίο τύπου, ειδάλλως ζητά από τους δημοσιογράφους να μην καλύψουν τη συνέντευξη.

«… Ζητάμε από τους συναδέλφους να μην παραστούν στην κατ’ ευφημισμό συνέντευξη τύπου που παραβιάζει κατάφωρα τις αρχές της ελευθεροτυπίας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ, στην οποία αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

 «Σχετικά με το από 25 Απριλίου 2017 Δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Λάρισα, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Αλέξης Κούγιας θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου «ανοιχτή για τους οπαδούς της ΑΕΛ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

-Στις Συνεντεύξεις Τύπου, παρίστανται και μετέχουν των διαδικασιών τους, αποκλειστικά οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ και οι συνεντευξιαζόμενοι και φυσικά σε καμία περίπτωση τρίτα και ξένα προς την εκδήλωση άτομα.

Όρος και κανόνας απαράβατος, σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία, με σεβασμό στην ελεύθερη ενημέρωση.

-Η αναφορά στο ίδιο Δελτίο Τύπου, ότι «οι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν δικαίωμα να παραστούν και να υποβάλλουν ερωτήσεις, θα πρέπει εγγράφως να ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους το αργότερο έως την Παρασκευή 28/4», είναι απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Με βάση τα παραπάνω, ο ΠΣΑΤ, καλεί και επίσημα την ΠΑΕ Λάρισα να αποσύρει και να ανασκευάσει το σχετικό Δελτίο Τύπου της, ως επιεικώς απαράδεκτο, ενώ σε διαφορετική περίπτωση είναι υποχρεωμένος να ζητήσει από τους συναδέλφους και τα Μέσα Ενημέρωσης να μην παραστούν στην κατ΄ ευφημισμό Συνέντευξη Τύπου, που παραβιάζει κατάφωρα τις αρχές της ελευθεροτυπίας».

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ