«Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, που συγκροτήθηκε πριν από μερικούς μήνες, κάνει το ντεμπούτο της στη σκηνή, με τον σκηνικό μονόλογο του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, Η Σονάτα του Σεληνόφωτος.

Συνεπαρμένοι από το φως της Σελήνης, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, στο μακρύ ταξίδι που άρχισαν για να ανιχνεύσουν τον μαγικό κόσμο του θεάτρου, αποφάσισαν να τολμήσουν να παρουσιάσουν στο κοινό, τη δική τους προσέγγιση του σπουδαίου έργου του μεγάλου μας ποιητή!

Οι παραστάσεις θα γίνουν στο Θέατρο ΟΥΗΛ, στις 4,5, 6 και 7 Μαΐου και ώρα 9:30. Η είσοδος θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, αλλά όσοι επιθυμούν θα μπορούν να φέρουν τρόφιμα για το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ.

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος (1956), η πρωιμότερη από τις μακρές συνθέσεις της Τέταρτης Διάστασης, σημαδεύει με την ιδιότυπη μορφή και ατμόσφαιρά της το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, όχι μόνο για το έργο του Γιάννη Ρίτσου, αλλά και για την ποίησή μας γενικότερα.. Ο ποιητής νιώθει επιτακτική την ανάγκη να επανατοποθετηθεί απέναντι στον κόσμο, γιατί του είναι αδύνατο να μη σκέφτεται το αύριο· και για να το καταφέρει, καταφεύγει στη διαλεκτική της «υποκριτικής». Είναι μια «εκ βαθέων» εξομολόγηση, μια παρατεταμένη ικεσία για ζωή κι ελπίδα, μέσα από ροή παραστάσεων και συμβόλων…

Συμμετέχουν με τη σειρά που εμφανίζονται οι :

Άννα Χριστοδούλου

Καλλιόπη Γκαρλέμου

Χρυσούλα Μπαλή –Μαστοροδήμου

Φανή Ντάβου

Μαρία Γιαννίκη

Αλεξάνδρα Παπαναστασίου

Μαρία Σγουρδαίου

Κατερίνα Κυπαρίσση

Νέος : Γιάννης Γκουγκουλής

Συντελεστές της παράστασης :

Σκηνοθεσία                                   : Θεοδώρα Κακάτσιου

Σκηνικά                                           : Νίκος Αγγελέτος

Μουσική επένδυση                         : Δημήτρης Γιαννούσης

Επιμέλεια αφίσας, προγράμματος  : Πάνος Σαρλάνης

Συντονισμός, φωτογραφίες             : Εύη Καλούδη

Ο ι Ενεργοί Πολίτες ευχαριστούν πολύ όλους όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η παράσταση.

Ειδικότερα:

  • Την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και τον Αντιδήμαρχο κ. Πάνο Σάπκα
  • Τους κ.κ. Μπαντζανούλη Αλέξη, πρώην αντιδήμαρχο Παιδείας και Νεολαίας, Αράπκουλε Δέσποινα, υπεύθυνη των βιβλιοθηκών, των λεσχών πολιτισμού και του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου, Ζέβλα Κων/νο, Πρόεδρο 3ης Δημοτικής Κοινότητας.
  • Τον Θανάση Χαλκιά, μέλος της θεατρικής ομάδας.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com