ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΠΥΣΔΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ

 Ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΛΜΕ Λάρισας

Παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες που δέχτηκε το Υπουργείο για τη διαδικασία των υπηρεσιακών μεταβολών συνεχίζει να κινείται στην ίδια κατεύθυνση.

Αφού επιχείρησε να «πιάσει στον ύπνο» τους εκπαιδευτικούς καλώντας να συγκεντρωθούν τα στοιχεία κενών και πλεονασμάτων με τα σχολεία κλειστά και  με συνεδριάσεις εξπρές των Υ.Σ.  συνεχίζει να εμμένει στην κατάργηση του δικαιώματος των Υ.Σ. να κάνουν εκτίμηση των αναγκών των σχολείων με την εγκύκλιο που απέστειλε. Είναι δεύτερη χρονιά που επιχειρείται το ίδιο πράγμα με στόχο την αποψίλωση των αρμοδιοτήτων των Υ.Σ. και κατ’ επέκταση τη δυνατότητα των συναδέλφων να ελέγχουν τις διαδικασίες.

Ταυτόχρονα και χωρίς  καμιά  αιτιολόγηση  το Υπουργείο δεν  επιτρέπει τις  υπηρεσιακές μεταβολές  των συναδέλφων Δ.Ε. (αφού  δεν  εμφανίζει  στήλη κενών και πλεονασμάτων  για  τους  συναδέλφους και  άρα  ούτε  και  οργανικές  θέσεις!!) και  στην  ουσία διαμορφώνει  μια  ομάδα  υπαλλήλων  με  λιγότερα  δικαιώματα κόντρα  ακόμα  και στην έννοια  της  ισότητας. 

Καλούμε το Υπουργείο να επανεξετάσει τη στάση του και να επαναφέρει τη στήλη εκτίμησης του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. καθώς και  τις  υπηρεσιακές  μεταβολές  των συναδέλφων Δ.Ε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ