«ΟΡΝΙΘΕΣ»  ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου σε συνεργασία με μαθητές του 8ουΓυμνασίου Λάρισας θα παρουσιάσουν τις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη στο αμφιθέατρο του Μουσικού, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00.

Η παρουσίαση  της παράστασης εντάσσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου και είναι αποτέλεσμα του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιούν τα δύο σχολεία καθ΄όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016- 2017.

Λίγα λόγια για το έργο:

Οι Όρνιθες είναι μια από τις 11 γνωστές κωμωδίες του Αριστοφάνη.

Πρωτοπαραστάθηκαν στα Μεγάλα Διονύσια το 414 π.χ. και πήραν το δεύτερο βραβείο.

Δύο αθηναίοι πολίτες, ο  Πισθέταιρος και ο Ευελπίδης,  που έχουν κουραστεί από τη ζωή στην πόλη φεύγουν από την Αθήνα και αναζητούν πάνω στα βουνά ένα ήσυχο μέρος για να ζήσουν.

Συναντάνε τα πουλιά και προσπαθούν να τα πείσουν να τους δεχτούν κοντά τους και να χτίσουν μαζί μια νέα πόλη μεταξύ ουρανού και γης.

Τα πουλιά στην αρχή δεν θέλουν αλλά τελικά δέχονται. Έτσι αρχίζει το κτίσιμο της πόλης των πουλιών, της Νεφελοκοκκυγίας.

Πολύ γρήγορα όμως καταφθάνουν εκεί, διάφοροι καταφερτζήδες και απατεώνες, ζητώντας και αυτοί μερίδιο από την καινούργια πόλη των πουλιών.

Τα πουλιά και ο Πισθέταιρος όμως τους διώχνουν σαν ανεπιθύμητους. Όμως και οι θεοί του Ολύμπου είναι θυμωμένοι με την καινούργια πολιτεία που τους έχει στερήσει τη δόξα και τις τιμές που είχανε από τους ανθρώπους……………

Το κείμενο είναι προσαρμοσμένο για παιδιά και νέους.

Μετάφραση: Νίκος Παροίκος

Συμμετέχουν οι μαθητές:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΕΛΕΝΗ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ   ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΡΓΥΡΟΥΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΚΑΚΑΔΙΑΡΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ  ΦΑΝΗ – ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΚΟΡΔΟΚΟΥΖΗ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΠΛΑΣΤΑΡΑ   ΔΑΦΝΗ

ΠΟΥΣΙΑΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΟΦΡΑΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΣΙΟΥΠΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΧΑΔΟΥΛΟΥ   ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΧΑΝΤΕ    ΑΡΤΕΜΙΣ

ΧΑΝΤΡΙ ΠΑΟΛΙΝΑ

ΧΟΝΔΡΟΜΑΤΙΔΟΥ   ΕΛΛΗ –ΕΛΕΝΗ

ΩΡΑΙΟΠΟΥΛΟΥ   ΙΩΑΝΝΑ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ