ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ο Δήμος Τυρνάβου διοργανώνει στις 28, 29 & 30 Απριλίου 2017 στο άλσος του Αγ. Γεωργίου στον Αμπελώνα. Η Γιορτή Ανθοκομίας είναι ανοικτή στο κοινό με δωρεάν είσοδο. Στον χώρο της Γιορτής θα φιλοξενηθούν παράλληλες πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις που θα προσδώσουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα σε κάθε μία ημέρα της διοργάνωσης.

Σήμερα Σάββατο 29/04 το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

11:00: Πρόγραμμα για παιδιά από την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα κ. Ματίνα Οικονόμου με τη συμμετοχή της κας Ζωής Καραμαλίγκα και ομάδας εθελοντών.

18:30: Μουσικά κομμάτια από τη δημοτική ορχήστρα της Φιλαρμονικής Δήμου Τυρνάβου.

19:00: Εγκαίνια της Γιορτής από τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση.

19.30: Πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τους Συλλόγους: Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων «Άγιος Χαράλαμπος», Σύλλογος Γυναικών Βρυοτόπου, Σύλλογος Απανταχού Σκαμνιωτών Αμπελώνα «Ο Όλυμπος»

Κυριακή 30/04/2017

11.00-12:30: Ημερίδα από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής ΤΕΙ Λάρισας με την επιμέλεια της κας Ελένης Βογιατζή, στο κατάστημα Γαζέτα εντός του Άλσους Αγ. Γεωργίου.

11.30: Το Σώμα Προσκόπων Αμπελώνα θα παρουσιάσει για τα παιδιά πρόγραμμα ως ….τις 6μ.μ.

19:00: Πρόγραμμα παραδοσιακών χορών με τους Συλλόγους: Σύλλογος Σαμαριναίων Αμπελώνα «Ο Σμόλικας», Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ροδιάς «Η Ροδιά»

19:30: Χορευτικό πρόγραμμα από το τμήμα «ΖΟΥΜΠΑ» του Γυμναστηρίου Ευ Ζην

20:00: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΑΥΛΩΝ

Την Παρασκευή

Εν τω μεταξύ χθες η έναρξη της γιορτής ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη. Το πρωί είχαμε την Ποδηλατάδα στον Αμπελώνα με τη συμμετοχή περισσότερων από 400 ποδηλατών.

Παράλληλα είχαμε πρόγραμμα για τα παιδιά των Νηπιαγωγείων από την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα κ. Ματίνα Οικονόμου με τη συμμετοχή της κ. Ζωής Καραμαλίγκα και ομάδας εθελοντών.

Το απόγευμα τα σχολεία του Αμπελώνα παρουσίασαν χορωδιακά τραγούδια, ενώ παρουσιάστηκαν και τα έθιμα του Μαγιού από την Εστία Παράδοσης και Πολιτισμού Αμπελώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο της γιορτής λειτουργούν περίπτερα με λουλούδια και φυτά, ενώ τοπικοί καλλιτέχνες όπως οι κ.κ. Δημήτρης Τσάλτας, Γιάννης Νασιούλας, Θανάσης Παπαϊωάννου, Γιάννης Τσανίδης και Αντριάν από την Αργεντινή εκθέτουν τις δημιουργίες τους.

Φυσικά παρούσα για μια ακόμη φορά σε εκδηλώσεις του Αμπελώνα η μελισσοκομία Τσιντσιλώνη.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι αυλές που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό έχουν φωτογραφηθεί και αναρτηθεί στη σελίδα της γιορτής στο f/b

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ