ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Οι μαθητές των τμημάτων Α1, Α2, Α3  της Α τάξης του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας.

Τους  μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές υποδέχτηκε η Αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής  κ. Ευτυχία  Ασπροδίνη.

Ακολούθησε ξενάγηση  από την κ. Ασπροδίνη στους χώρους του Τμήματος και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν:

 Το Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» και τους χώρους των Εργαστηρίων Φυσιολογίας και Φαρμακολογίας, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον διδάκτορα Βιοχημικό κ.  Μπέγα Ηλία για την ενόργανη χημική ανάλυση φαρμάκων με τη μέθοδο της Χρωματογραφίας .

  Τη Βιβλιοθήκη της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου ξεναγήθηκαν  από τον υπεύθυνο βιβλιοθηκονόμο,  κ. Γκαραγκούνη Γεώργιο. Αφού επισκέφθηκαν τις αίθουσες μελέτης και εργασιών, ενημερώθηκαν για την προσφορά  της βιβλιοθήκης στην υποστήριξη και προώθηση του  εκπαιδευτικού  και ερευνητικού  έργου του Ιδρύματος, μέσω μίας συνεχώς αναπτυσσόμενης συλλογής ποικίλου πληροφοριακού υλικού (μονογραφίες, περιοδικές εκδόσεις, αρχειακό και μουσειακό υλικό).

 Το Εργαστήριο Ανατομίας, όπου η  ξενάγηση έγινε από τα μέλη ΔΕΠ του εργαστηρίου κ.κ. Αικ. Βάσιου, Αναπλ. Καθηγήτρια,  και Μ. Σγάντζο Επίκ. Καθηγητή. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν το χώρο πλαστικών προπλασμάτων και τη συλλογή των πραγματικών οστών και να τα επεξεργαστούν από κοντά. Επίσης, επισκέφτηκαν το χώρο των ανατομικών τομών και παρασκευών και είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν ανθρώπινο εγκέφαλο, μονιμοποιημένα παρασκευάσματα ανθρωπίνων οργάνων και μονιμοποιημένα έμβρυα. Ακολούθως, οι μαθητές  ενημερώθηκαν τόσο για τη δομή του μαθήματος της Ανατομίας όσο και για τη σημασία της ανατομίας , στον κύκλο των προπτυχιακών σπουδών αλλά και   στην καθημερινή κλινική πράξη ενός ιατρού. Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία παρακολουθήσουν από την Αναπληρώτρια καθηγήτρια Ακτινολογίας, κ. Βάσιου Αικ. , επίδειξη όλων των οργάνων του ανθρωπίνου σώματος σε ανθρώπινο έμβρυο.

Κατόπιν οι μαθητές παρακολούθησαν στο Μικρό Αμφιθέατρο 2, μια εκπληκτική παρουσίαση από την  Αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας ,κ. Ευτυχία Ασπροδίνη, με θέμα «Εγκέφαλος αλήθειες και ψέματα», στην οποία συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον οι μαθητές μέσω ερωτήσεων που τους τέθηκαν .

Η επίσκεψη έκλεισε με την παρουσίαση του Θερινού Σχολείου Νευροεπιστημών , από την φοιτήτρια  Δέσποινα  Καλούση, η οποία παρακολούθησε το θερινό σχολείο, όταν ήταν μαθήτρια της Α Λυκείου. Τέλος ,  μαθητές και συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή  επίδειξη εκτομής εγκεφάλου πειραματόζωου και παρασκευάσματος τομών  του ιππόκαμπου, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της δομής αυτής, που αφορά στη μνήμη και τη μάθηση.

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Πατσή Κωνσταντινιά , η υπεύθυνη  καθηγήτρια κ. Μαγαλιού Ελένη , οι συνοδοί καθηγητές κ.κ.Χωματά Άννα και Πορτέσης Νίκος καθώς και  οι μαθητές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν και δημόσια την Αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,   κ. Ευτυχία Ασπροδίνη ,τόσο για την οργάνωση της επίσκεψής και τη θερμή υποδοχή που  επιφύλαξε , όσο και για την εξαιρετική της  παρουσίαση για τον Ανθρώπινο Εγκέφαλο , σε περίοδο, μάλιστα, εκτός προγράμματος εκπαιδευτικών επισκέψεων σχολείων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ήταν μια επίσκεψη που ενθουσίασε τους μαθητές και τους προκάλεσε να εντάξουν το συγκεκριμένο τμήμα στους μελλοντικούς τους στόχους. Ελπίζουν, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  να συνεχίσει αυτή την αξιόλογη προσπάθεια και να παραμένει πάντα ανοικτό  στο  μαθητικό κοινό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ