ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΦΡΑΓΜΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας για την εργατική πρωτομαγιά

Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργαζομένων. Στους αμέτρητους αγωνιστές που έπεσαν στους σκληρούς ταξικούς αγώνες, υπερασπιζόμενοι την κοινωνική δικαιοσύνη, τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Σήμερα, 131 χρόνια μετά, οι εργαζόμενοι ζουν τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου, που θέλει να πάρει την ιστορική ρεβάνς, να μηδενίσει το κοντέρ των κατακτήσεων και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα..

Η Πρωτομαγιά του 2017 βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους.

Με στόχο το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης   η συγκυβέρνηση αποδέχεται μέτρα που  σαρώνουν όσες εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις απέμειναν από τα προηγούμενα μνημόνια. Η «δίκαιη ανάπτυξη», που υπόσχεται η κυβέρνηση, σημαίνει βάθεμα της φτώχειας, μεγαλύτερη ανεργία, ελαστική απλήρωτη εργασία και εργασιακό μεσαίωνα χωρίς καθόλου συνδικαλιστικά δικαιώματα και προστασία για τους πολλούς.

Με εργαλείο την αξιολόγηση μεθοδεύουν τη μισθολογική καθήλωση αλλά και νέες μειώσεις, ενεργοποιώντας και τον περίφημο δημοσιονομικό «κόφτη». Το καθεστώς της αδιοριστίας παγιώνεται και στη θέση της σταθερής και μόνιμης εργασίας μπαίνει κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης.

Η φοροκαταιγίδα  δεν έχει τελειωμό, αφού ανάμεσα στα άλλα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει ακόμα περισσότερο το αφορολόγητο όριο κάτω από τα 6000 ευρώ.

Στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης  δε δίνονται λύσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στα, από χρόνια, συσσωρευμένα προβλήματα.

Η αγωνιστική και κοινωνική αλληλεγγύη, η ένταση των συνδικαλιστικών αγώνων και η ανάπτυξή τους στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος φραγμού στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αντίστασης στα μέτρα της Κυβέρνησης και της Τρόικας, είναι η στάση, η δράση που τιμά την εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. ν.  Λάρισας καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Νομαρχίας στις 10:00 π.μ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ