ΤΟ 4ο Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία και με πολλές συμμετοχές μαθητών και σχολείων πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα τo 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής κ. Κολοκοτρώνη Δημήτρη,

υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο Μουσικό Σχολείο.

Το ενδιαφέρον τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών και των αντίστοιχων σχολικών μονάδων τους υπήρξε ζωηρό με αποτέλεσμα η συμμετοχή να είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν 60 μαθητικά έργα, από 50 σχολεία για τα εργάστηκαν περίπου 1.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπό την καθοδήγηση 130 εκπαιδευτικών.



Τα πρώτα βραβεία κέρδισαν στην α/βαθμια εκπαίδευση το 4ο δημοτικό σχολείο Τυρνάβου και στη β/βαθμια το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου που εντυπωσίασαν με τις εργασίες τους

Το 7o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Λάρισας περιελάμβανε:

  1. Παρουσιάσεις Ψηφιακών έργων μαθητών.
  2. Παρουσιάσεις έργων μαθητών στο πλαίσιο Σχολικών Δραστηριοτήτων.
  3. Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
  4. Διαδραστικός πίνακας.
  5. Εργαστήριο Αστρονομίας από το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας.

Επίσης, την Παρασκευή 28 Απριλίου και ώρα 10:00 – 11:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων στα καλύτερα μαθητικά έργα εκπαιδευτικού βίντεο, όπως αυτά αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικού Βίντεο για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ν. Λάρισας.

Επιπλέον, την Παρασκευή 28 Απριλίου και ώρα 11:00 – 12:00 π.μ., έγινε ταυτόχρονη σύνδεση με τις άλλες 14 πόλεις στις οποίες διεξάγεται το Φεστιβάλ, ώστε να γίνουν κάποιες κοινές παρουσιάσεις. Επισημαίνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή με αναμνηστικό δίπλωμα. Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά φέτος, στο πλαίσιο ένταξης των προσφυγόπουλων στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα, συμμετείχε και το ΔΥΕΠ Λάρισας (Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Παιδής, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. της Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας κ. Χρήστος Ντάμπλιας, ο Διευθυντής Δ.Ε. Λάρισας κ. Ιωάννης Καψάλης, ο Διευθυντής Π.Ε. Λάρισας κ. Σωτήριος Βούλγαρης & οι Σχολικοί Σύμβουλοι κ. Νίκου Θεοδώρα, κ. Χριστάκης Ιωάννης και κ. Παπαδημητρίου Άρτεμις.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ), της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε.), του ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Λάρισας, των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Λάρισας, της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) και του Δήμου Λαρισαίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ