ΤΟ “ΜΥΣΤΙΚΟ” ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ “ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ”

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο παιδοκτόνος στον ανακριτή, χωρίς να ζητήσει συγγνώμη και χωρίς να πει ότι μετάνιωσε για το φρικτό έγκλημα που στέρησε τη ζωή της 6χρονης Στέλλας.

Ο 61χρονος επιμένει στον ισχυρισμό ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχικά προβλήματα. Επικαλέστηκε μάλιστα ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν από πολύ νωρίς από την παιδική του κιόλας ηλικία όταν παρασύρθηκε από ένα συντοπίτη του.

«Στην πιο ευαίσθητη ηλικία μου περίπου 6-7 ετών εξαπατήθηκα από συντοπίτη μου ενήλικα, ο οποίος με παρέσυρε σε απομονωμένο χώρο και διέπραξε εις βάρος μου ό,τι χειρότερο μπορούσε να μου συμβεί πάνω στη σωματική μου- ψυχική μου – πνευματική μου ακεραιότητα. Ουδέποτε αποκάλυψα το δυσβάσταχτο αυτό μυστικό μου μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε με ό,τι φοβερές συνέπειες αυτό συνεπάγεται».

Συνεχίζει μάλιστα λέγοντας ότι το οικογενειακό του περιβάλλον ουδέποτε τον στήριξε σε σχέση με το συμβάν.

«Ουδέποτε είχα όχι ειδική ψυχολογική υποστήριξη για το θέμα αυτό, αλλά ούτε από οικογενειακό ή στενό μου φιλικό μου περιβάλλον έτυχα κάποιας
ευεργετικής συμπαράστασης». Τονίζει μάλιστα ότι μεγάλωσε κάτω από αντίξοες συνθήκες καθώς η οικογένειά του ήταν πολυμελής.

Σταθμός για την ψυχολογική κατάσταση του παιδοκτόνου σύμφωνα με τα λεγόμενά του ήταν ο χωρισμός του με την πρώτη του σύζυγο.

«Αρχές της δεκαετίας 90 παντρεύτηκα τη σύζυγο μου Ελληνίδα του Καναδά με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Από το γαμο αυτό απέκτησα 2 τέκνα, ηλικίας 25 η θυγατέρα και 23 ο γιος μου σήμερα, πλήρως αποκατεστημένα
Ο χωρισμός μου με την πρώτη σύζυγο οπωσδήποτε σηματοδότησε τα ξεκινήματα μιας περιόδου καταθλίψεως μου που βαθμιαία έκτοτε με έχει κατακυριεύσει»

Όπως διευκρινίζει μετά τον γάμο του με την νυν σύζυγό του τα ψυχολογικά του προβλήματα συνεχίστηκαν και εντάθηκαν, γι’ αυτό και επανειλημμένα επισκέφτηκε τα κεντρικά ιατρεία της αστυνομικής υπηρεσίας από το 2012 έως σήμερα.

Ο 61χρονος υποστηρίζει πως θα καταθέσει τους σχετικούς φακέλους των επισκέψεών του, ενώ ήδη ένας από τους γιατρούς αναφέρει ότι τον έχει επισκεφθεί στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και προσθέτει περιστατικό όπου κατά την κράτηση επιχείρησε να αυτοκτονήσει, υποστηρίζοντας ότι έχει καταγραφεί περιστατικό αφαίρεσης μαύρης σακούλας από το προσωπικό καθαρισμού.

«Αισθάνομαι έντονα συναισθήματα υποτιμήσεως από το οικογενειακό περιβάλλον»

“Αισθάνομαι τα τελευταία χρόνια έντονα συναισθήματα υποτιμήσεως μου, απαξιώσεως μου και έλλειψης ευγνωμοσύνης από τα πρόσωπα που αποκαλούνται στενό οικογενειακό περιβάλλον, παρότι θεωρώ να έχω συνεισφέρει πάντα γενναιόδωρα προς αυτά”, δήλωσε ο 61χρονος χωρίς να διευκρινήσει σε ποιον αναφέρεται, ενώ στη συνέχεια στράφηκε και εναντίον την συζύγου του:

Σκεφτείτε ότι ακόμα και τώρα στη ΓΑΔΑ με επισκέφθηκε η τωρινή συζυγός μου, μου ζήτησε τις πιστωτικές μου κάρτες και τα πιν και εντελώς καλοπροαίρετα της τα παρείχα, προκειμένου όπως αποκαλύφθηκε την επομένη με αυτά να πληρώσει το δικηγόρο που σήμερα μαθαίνω ότι εμφανίζεται στα κανάλια και χωρίς να έχει λάβει επίσημα αντίγραφα της δικογραφίας με στιγματίζει (τι εύκολος στόχος πρέπει να είμαι πεσμένος κάτω!!) δηλώνοντας εμφατικά πόσο ψεύτικες είναι οι αιτιάσεις μου περί καταθλίψεώς μου.

Ο 61χρονος υποστηρίζει πως τη στιγμή του εγκλήματος ήταν εκτός συνειδητότητας.

“Την επίμαχη ημέρα και ώρα που έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν της ανθρωποκτονίας από μένα σε βάρος της ανήλικης κόρης μου Στέλλας, ειλικρινά είχα χάσει την αίσθηση χώρο – χρόνου και η αντίδρασή μου να πιέσω το κεφάλι της στο στήθος μου την ώρα που αυτή κλωτσούσε αντιδρώντας στο μπάνιο της που επιχείρησα να τη βοηθήσω, ήταν εκτός συνειδητότητός μου 100%. Ο πανικός μου εκ των υστέρων λειτούργησε σαν ντόμινο σε μια σειρά αντιδράσεων”

“Δεχθείτε το πένθος μου όχι μόνο λόγω των αποτροπιαστικών γεγονότων που έχουν λάβει χώρα, όχι μου γιατί βρίσκομαι κάτω από την επήρεια ισχυρών φαρμάκων αλλά και οπωσδήποτε δεν είμαι στην κατάσταση της νηφαλιότητας εκείνης που κρίνεται αναγκαία ούτως έστω α απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτησή σας” είπε ο παιδοκτόνος, τονίζοντας ότι δεν έχει να δηλώσει κάτι άλλο.

Ο διάλογος:

Τι απολογείσαι;

Αναφέρομαι στο από 2-5-2017 απολογητικό υπόμνημα το περιεχόμενο του οποίου επιβεβαιώνω ως αληθές και δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

– Ο θάνατος της κόρης σας επήλθε με την πίεση του κεφαλιού της πάνω στο στήθος σας όπως είχατε καταθέσει στην αστυνομία;
– Δεν απαντάω
– Κλείσατε το πρόσωπο της κόρης σας με το χέρι σας;
– Δε απαντάω
– Όση ώρα σφίγγατε το θύμα προσπάθησε να φύγει και σας γρατζούνισε;
– Δεν απαντάω
– Προσπαθήσατε να την βοηθήσετε;
– Δεν απαντάω. Αρνούμαι να απαντήσω τι προβλήματα ύπνου έχω και για το θέμα της κατάθλιψης. Αιτούμαι την εξέταση μου από ειδικό ψυχίατρο.
– Χτυπήσατε το παιδί πριν το σκοτώσετε;
– Δεν απαντάω. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Η σύζυγος του και μητέρα της Στέλλας, δήλωσε, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της ότι αισθάνεται οργή για τον παιδοκτόνο.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι το έγκλημα ήταν σχεδιασμένο τόνισε: “τόση μεθοδικότητα χωρίς να είναι σχεδιασμένο, τι να πω… Μπράβο”

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 61χρονοςπήρε τελικά τον δρόμο για τις φυλακές.

flashnews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ