ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ “ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ” ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΟΓΩ ΠΙΘΑΝΗΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Ανοικτό άφησε, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, το ενδεχόμενο πραγματοποίησης εξονυχιστικών ελέγχων σε παλιά δάνεια συνεταιρισμών που δόθηκαν από την ΑΤΕ, επειδή υπάρχουν υπόνοιες κακοδιαχείρισης και σκανδάλων. Ο υπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “στο Κόκκινο”, που αναφέρθηκε και στο θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού αναλυτικά τόνισε:

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και το θέμα των «κόκκινων»  δανείων είναι ζητήματα που ενδιαφέρουν και αφορούν τον αγροτικό χώρο. Θα ενταχθεί ο αγροτικός χώρος στην συγκεκριμένη διαδικασία. Έχουμε  μια συνεννόηση με τον εκκαθαριστή, διότι το μεγάλο πρόβλημα είναι με τα δάνεια που έχουν μεταφερθεί στην λεγόμενη «κακή» τράπεζα, δάνεια που συνοδεύονται με αντίστοιχες υποθήκες ή και καλύπτονται από την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, όπου υπάρχουν βεβαίως και δάνεια συνεταιρισμών, κακής διαχείρισης, σπατάλης, που έρχονται από παλιά.

Εκεί χρειάζεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση, πρέπει όλα αυτά να τα δούμε ως «πακέτο», ζητώντας θα έλεγα κάτι παραπάνω από αυτό που προβλέπεται με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και θα προβλεφθεί με τα “κόκκινα” δάνεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ